Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la 8 ani de inchisoare cu executare in dosarul FNI

E.b. | 21.02.2017

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul FNI.Sentinţa este definitivă. Curtea de Apel Bucuresti. Vintu a fost judecat pentru spalare de bani, iar sentinta a fost amanata de patru ori.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul FNI. Sentinţa este definitivă. În primă instanță, omul de afaceri a fost condamnat la 6 ani și patru luni de închisoare. Judecătorii de la Curtea de Apel au mai decis și confiscarea a 13 milioane de dolari, după patru amânări privind pronunțarea sentinței.

 

 

In prima instanta, Vintu a fost condamnat la sase ani si patru luni de inchisoare, magistratii dispunand si sa ii fie confiscate sapte milioane de dolari, scrie News.ro.

 

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti ar urma sa dea, marti, o sentinta definitiva in dosarul FNI - Vintu, dupa ce au amanat, in 15 februarie, pentru a patra oara, pronuntarea unei decizii.

 

Amanarile anterioare au avut loc in 18 ianuarie, 1 februarie si 8 februarie, judecata in dosar incheindu-se in 18 ianuarie, dupa 20 de termene.

 

In dosarul FNI, Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata in septembrie 2012, fiind acuzat de procurorii Parchetului instantei supreme  de spalare de bani si instigare la delapidare.

 

Cercetarile au vizat devalizarea Fondului National de Investitii (FNI), Bancii Agricola (BA), Bancii de Investitii si Dezvoltare - BID si Bancii Romane de Scont.

 

In 9 februarie 2015, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vintu la sase ani si patru luni de inchisoare, pentru spalare de bani si a dispus achitarea pentru instigare la delapidare.

 

Instanta a mai decis atunci ca de la Vintu sa fie confiscata suma de sapte milioane de dolari.

 

Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22