Trump denunță antisemitismul din SUA: trebuie să înceteze!

Dora Vulcan | 21.02.2017

Președintele american Donald Trump a denunțat marți, într-un interviu acordat NBC, amenințările ”oribile și dureroase” care vizează comunitatea evreiască din SUA, și a afirmat că antisemitismul și rasismul care afectează America ”trebuie să înceteze”. În aceeași zi, Hillary Clinton a lansat un mesaj identic.

Pe aceeași temă

 

 

”Antisemitismul este oribil. Trebuie să înceteze”, a spus luni Donald Trump în interviul acordat postului de televiziune american NBC, după o vizită la Muzeul de istorie afroamericană din Washington.

 

 

 

”Amenințările antisemite care vizează comunitatea evreiască sunt oribile și dureroase și ne amintesc câte mai rămân de făcut pentru a elimina ura și prejudecată”, a  spus liderul de la Casa Albă.

 

Autoritățile federale americane investighează o serie de amenințări cu bombă care au vizat cel puțin 10 centre ale comunității evreiești, inclusiv în Alabama, Ohio, Illinois, Texas și New York. Nicio persoană nu a fost rănită și se pare că amenințările au fost niște farse, a afirmat luni pentru NBC News Asociația Centrelor Comunitare Evreiești din America de Nord.

 

În Missouri (centru), o sută de morminte din cimitirul evreiesc din Saint Louis au fost profanate la sfârșitul săptămânii trecute.

 

Dacă fiica lui Donald Trump, Ivanka Trump, convertită la iudaism, a denunțat aceste amenințări pe Twitter (”Statele Unite ale Americii sunt o națiune întemeiată pe principiul toleranței religioase”), președintele republican nu a făcut declarații pe marginea acestui subiect în weekend.

 

”Astăzi, și în fiecare zi a președinției mele, mă angajez să fac tot ceea ce este posibil să respect promisiunea de libertate pentru afroamericani și pentru toți americanii”, a spus  Trump după vizita la Muzeul de istorie afroamericană.

 

Declarația lui Trump survine unei postări făcute de Hillary Clinton, în aceeași zi și cu același mesaj.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22