Mihai Chirica, contestatarul lui Dragnea, lăsat fără fără funcții de conducere în PSD

Dora Vulcan | 22.02.2017

Primarul Iasiului, Mihai Chirica, singura voce critica din partid la adresa lui Dragnea și a deciziei de adoptare a OUG 13 a fost lasat fara nicio functie in partid. CEx al PSD a decis, miercuri, ca edilul prea vocal Chirica sa ramana simplu membru PSD. Chirica era presedinte al PSD Iasi si vicepresedinte la nivel national al partidului.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Social-democratii au decis in unanimitate in CEx sa il sanctioneze pe primarul din Iasi, Mihai Chirica, in urma atacurilor lansate de acesta la adresa lui Liviu Dragnea. Primarul disident a fost lasat fara functiile de presedinte al PSD Iasi si vicepresedinte al PSD, dar nu a fost exclus din partid, asa cum propusese Gabriela Firea, presedintele organizatiilor PSD Ilfov si Bucuresti. 

  

 

 

UPDATE: Declarațiile lui Dragnea despre sancționarea lui Chirica:

 

 

90% dintre colegi au cerut excluderea lui Mihai Chirica, o parte i-au cerut sa isi dea demisia, ceea ce ar fi atras pierderea mandatului de primar. Trei colegi au cerut sanctiunea de pierdere a functiilor. Eu am refuzat sa supun la vot excluderea, care ar fi rezultat intr-o majoritate zdrobitoare. Ne asteptam ca in perioada urmatoare dl Chirica sa inteleaga de ce PSD a fost atat de nervos. Acele lucruri se pot spune la sedintele CEx, dar trebuia sa si vina la ele

 

 

UPDATE: Declarațiile lui Chirica după sancționarea sa de CEx al PSD:

 

"Sunt membru PSD, sunt primarul municipiului Iasi, am o comunitate de reprezentat. E un drum pe care mi l-am ales, e drumul pe care mi l-am ales singur si voi merge mai departe. Decizia a fost sa raman membru al PSD, fara functii. Votul a fost unanim in ceea ce ma priveste. Sunt dezamagit pentru ca s-au spus foarte multe lucruri neadevarate fata de iesirile mele publice. A fost un act de dezinformare a presedintelui partidului, in ceea ce priveste atacul meu asupra PSD si Guvernului Grindeanu. Sunt convins ca au contribuit mai multi. Proiectele politice sunt in continuare afiliate la PSD. Finantarea va trebui sa vina prin sursele Guvernului Romaniei si fondurilor europene. Suntem intr-o tara europeana, rationala, nu putem sa fim penalizati. Cred ca va trebui sa largim cadrul comunicarii cu dl presedinte Dragnea, cred ca concluziile vor fi mai apropiate de realitate", a declarat Mihai Chirica in fata jurnalistilor.

 

 

 

***

 

 

Mihai Chirica, primar ales al Iașiului și șef al filialei ieșene a partidului și vicepreședinte al PSD, a comentat inainte de sedinta de partid informația potrivit căreia nu va fi exclus din partid ci doar ar urma să fie lăsat fără funcții de conducere: ar fi o injustiție morală. 

 

Comitetul executiv național al PSD urmează să stabilească marți soarta lui Chirica, principalul contestatar al lui Dragnea, pe care-l consideră vinovat de ieșirile în stradă produse în toată țara în urmă adoptării OUG 13. Înainte de ședința de partid, singurele tabere existente în partid erau date doar de modalitatea de pedepsire a lui Chirica: să fie exclus sau lăsat fără funcția de președinte.

 

 

 

Mihai Chirica a declarat, referitor la informația că va fi exclus din funcțiile de conducere din partid, că încă nu știe dacă se va întâmpla acest lucru și că dacă informația este reală ar fi o „injustețe morală” față de el, deoarece tot ce a făcut a fost să se „exprime într-o modalitate corectă fără să prejudicieze imaginea partidului”, transmite Digi 24.

 

 

 

„Nu ştiu nimic, aştept rezultatul şedinţei unde să mă exprim şi să-mi susțin punctul de vedere. Sunt convins că nu am avut o reacție care să vizeze un deficit de imagine către PSD, dimpotrivă. Am reuşit să punctez cu lucruri care s-au dovedit a fi adevăruri”, a spus Mihai Chirica.

 

 

 

Întrebat cum ar cataloga decizia de a-i fi retrase funcțiile din partid dacă s-ar ajunge la ea, primarul Iașului a spus că ar fi o „injustețe morală”.

 

 

 

„Consider că ar fi o injusteţe morală faţă de un om care n-a venit decât să se exprime într-o modalitatea corectă fără să prejudicieze imaginea partidului. E injusteţe şi imoralitate când colegii din filiale judeţene, altele decât Iaşi, se pronunţă faţă de prezența mea sau nu în PSD. Mă aştept la orice. Sunt convins că ce am zis e un lucru la care ţin. Exprimarea democratică într-un partid este absolut firească”, a spus edilul.

 

 

 

Mihai Chirica va rămâne fără funcție de conducere în partid, potrivit informaților deținute de Digi24. El este în prezent vicepreședinte PSD dar și șef al filialei Iași a partidului.

 

 

 

Primarul Iașiului a criticat Guvernul pentru adoptarea Ordonanţei 13 şi a spus că Liviu Dragnea ar trebui să renunţe la modul dictatorial în care conduce partidul. Comentatorii politici spun că este foarte probabil ca „disidentul" Chirica chiar să fie exclus din PSD.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22