Ministerul Educației a scăpat de influența nefastă a lui Liviu Pop. Rămâne doar senator

Dora Vulcan | 23.02.2017

Liviu Pop a fost eliberat din functia de secretar de stat pentru invatamant preuniversitar in Ministerul Educatiei, la cerere, decizie publicata in Monitorul Oficial, informează Hotnews.ro.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Liviu Pop a depus luni juramantul pentru un mandat de senator, al doilea pentru el. Pop a ajuns în Parlament dupa demisia Sorinei Pintea, senator de Maramures, care a renuntat la mandat pentru functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta din Baia Mare.

 

 

Pop este secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar. El a candidat pe listele PSD Maramures, pe locul al doilea.

 

 Liviu Pop va activa în cadrul Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială, a anunțat liderul senatorilor PSD Șerban Nicolae.

 

Plenul Senatului a luat act, pe 8 februarie, de demisia social-democratei Sorina Pintea și a vacantat postul de parlamentar deținut de aceasta.

 

Sorina Pintea a informat Biroul permanent al Senatului că renunță la mandatul său de parlamentar și optează pentru funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență 'Dr. Constantin Opriș' din Baia Mare.

 

 

Printre faptele de arme ale lui Pop, în scurta sa trecere pe la ministerul Educației de la instalarea guvernului Grindeanu, se află contrasemnarea circularei prin care se anulează rezultatele concursului pentru posturile de directori de școli, organizat de fostul ministru tehnocrat Mircea Dumitru (la 8 ani de la ultimul concurs organizat de PSD) și repunerea în funcțiile de directori a profesorilor care au picat concursul și  dispariția tuturor celor patru exemplare ale contractului colectiv de muncă semnat cu sindicatele de fostul ministru, ceea ce pune în pericol acordarea gradației pentru profesori, cu scopul semnării altui tip de contract profitabil noii puteri politice și conservării pepinierei de cadre din rândurile profesorilor. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22