Băsescu va propune înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru modificarea Codurilor

E.b. | 24.02.2017

Traian Băsescu, senatorul PMP, a spus, la Romania TV, că susține necesitatea înființării unei comisii în care să fie reprezentate toate partidele parlamentare și care să aibă drept scop aducerea Codului penal și a Codului de procedură penală la zi, inclusiv prin introducerea prevederilor Directivei 343 a Uniunii Europene.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Ar trebui să facă o comisie de aducere a Codurilor (penal și de procedură penală) la zi și de introducere a Directivei 343 a UE în legislație, în Coduri. (...) Este primul lucru care trebuie făcut. Sigur, avem Comisia juridică. Eu propun public, o să discut și cu liderii majorității, trebuie făcută o comisie imediat, cu reprezentare din toate partidele, să nu mai meargă: noi suntem PSD, majoritari, și orice ar propune altcineva, rămâne ca noi. O reprezentare — câte un reprezentat din fiecare partid parlamentar și ajustate imediat Codurile, introdusă imediat directiva pentru că suntem obligați să introducem până la 1 aprilie. Și vorbit despre nevoia de a avea stat de drept, nu stat polițienesc, pentru că au deviat", a declarat Băsescu, la România TV.

 

Acesta a ținut să sublinieze că respectiva comisie ar trebui să aibă termen două săptămâni pentru a lucra, urmând ca apoi să înainteze Comisiilor juridice un punct de vedere.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22