FBI refuză solicitarea Casei Albe: Trump vrea cenzură legată de relaţiile sale cu Rusia

E.b. | 24.02.2017

Agenţii FBI au respins o solicitare recentă venită de la Casa Albă, în care li se cerea să cenzureze în mod public acele articole de presă care expuneau discuţiile controversate purtate de asociaţii preşedintelui Donald Trump cu reprezentanţii Rusiei, transmite CNN.

Pe aceeași temă

 
 

 

Un reprezentant al administraţiei prezidenţiale a explicat că o asemenea solicitare a fost formulată doar după ce FBI a sugerat că nu crede în veridicitatea materialelor apărute în presă cu privire la legăturile dintre asociaţii lui Trump şi Rusia, conform CNN, preluat de News.ro.

 

Reprezentanţii Casei Albe au cerut sprijinul mai multor agenţii guvernamentale, pentru a declara că informaţiile apărute în presă erau false şi că nu au existat discuţii cu Rusia.

 

Însă, sunt cel puţin bizare discuţiile directe dintre Casa Albă şi FBI, întrucât există restricţii vechi de decenii cu privire la asemenea contacte între instituţiile Statelor Unite.

 

O asemenea solicitare venită din partea administraţiei prezidenţiale reprezintă o încălcare a procedurii care limitează comunicarea în timpul unei anchete desfăşurate de către FBI.

 

Nu am încercat să eliminăm materialele de presă. Le-am cerut (jurnaliştilor) să spună adevărul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.

 

Aceste discuţii controversate au început la doar o zi după apariţia primelor informaţii în presă, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o şeful de cabinet de la Casa Albă, Reince Priebus, împreună cu vicedirectorul FBI, Andrew McCabe.

 

Casa Albă a disputat iniţial veridicitatea informaţiilor apărute în presă, iar Priebus i-a spus lui McCabe că jurnaliştii de la  The New York Times  supraestimează informaţiile pe care le despre aceste contacte FBI.

 

Ulterior, Reince Priebus a luat legătura cu Andrew McCabe şi James Comey, cerându-le celor doi să vorbească cu reporterii pentru a disputa respectivele materiale apărute în presa din Statele Unite.

 

Directorul FBI a respins imediat solicitarea, întrucât există o anchetă în desfăşurare cu privire la presupusele legături dintre asociaţii preşedintelui Donald Trump şi Rusia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22