Dan Suciu, BNR: Anchetarea multinaționalelor, nu doar deplasată ci și o greșeală fatală

Dora Vulcan | 24.02.2017

Purtatorul de cuvant al Bancii Nationale a Romaniei, Dan Suciu, a spus vineri ca anchetarea multinationalelor pentru presupusa implicare in protestele din ultimele saptamani ar fi "o greseala fatala".

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

"Cred ca e deplasata o asemenea ancheta. La BNR nu vrem sa intram intr-o astfel de retorica. E o retorica legata de multinationale care depaseste poate problema fundamentala care tine de repartitia profiturilor, de circulatia capitalului. E o problema transnationala asta", a spus Dan Suciu, la Digi 24.

 

 

Intrebat daca ar putea avea de suferit marile companii de pe urma unei astfel de investigatii, reprezentantul BNR a insistat ca "ar fi o greseala fatala".

 

 

Comentariile sale vin dupa ce presedintele Camerei Deputatilor si seful PSD Liviu Dragnea a declarat saptamana trecuta ca asteapta de la Adrian Tutuianu, seful Comisiei de control parlamentar al SRI, sa investigheze si sa spuna daca multinationalele si-au trimis angajatii la protestele din ultimele saptamani si au dat bani pentru manifestatii, dupa cum a acuzat social-democratul.

 

 

Tutuianu a spus ca va face asta doar dupa o solicitare, conform procedurii.

 

 

Ulterior, joi seara, Dragnea a facut noi precizari acide pe subiect.

 

"Ca nu am o atitudine de sluga si pentru asta sunt criticat, asta-i viata! Le doresc succes, sa critice in continuare. Nu o sa imi schimb discursul. Vreau sa precizez a mia oara: nici eu, nici partidul pe care il conduc, nici Guvernul nu are absolut nimic impotriva multinationalelor. Dar pentru faptul ca noi spunem de luni de zile si actionam in sensul asta, ca trebuie sa ajutam si firmele romanesti si capitalul autohton, asta nu inseamna ca este ceva impotriva celorlalti", a spus el.

 

 

Si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a facut declaratii pe această temă. El a cerut "parghii legale" si o schimbare de atitudine fata de firmele straine. Mai mult, Tariceanu a insistat ca, in ce priveste achizitiile publice, statul ar trebui sa avantajeze firmele romanesti.

 

 

Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR, a fost vineri invitatul Lianei Alexandru la emisiunea online „24 de minute”. El a vorbit despre atacul politic la multinaţionale și ancheta comisiei SRI, urmările economice ale crizei, dar și despre bugetul optimist pe 2017 şi situaţia românilor cu credite după deciziile CCR privind conversia şi darea în plată. Emisiunea „24 de minute” începe la ora 12:30 și este difuzată exclusiv online, de luni până vineri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22