Duminică, în Piața Victoriei, protest pentru depolitizarea CCR și susținerea DNA

Dora Vulcan | 28.02.2017

Românii se vor aduna din nou, duminică, în Piața Victoriei, iar protestul va avea ca temă susținerea Direcției Naționale Anticorupție și depolitzarea Curții Constituționale.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

CCR a admis luni sesizarea președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, privind existența unui conflict între puterile statului, apărut în urma declanșării de către procurorii DNA a unei anchete privind modul în care a fost elaborată ordonanța  de urgență 13. CCR a stabilit că investigația DNA a perturbat activitatea Guvernului.

 

 

„Dacă DNA nu ar fi cercetat maniera în care OUG 13 a fost adoptată, nu am fi aflat astăzi că ministerul pentru Relația cu Parlamentul oferise în primă fază un aviz negativ proiectului de modificare a codurilor penale, motiv pentru care ședința a fost amânată până la ora 21.00, pentru a fi redactat un nou aviz, de această dată pozitiv. Azi am aflat că DNA a trecut peste limite în anchetarea acestui dosar.

 

 

Dar dacă nu era de competența acestei instituții, cine ar trebui să scoată la iveală aceste nereguli și de ce nu a făcut-o?

 

Care sunt acuzele constatate de DNA :

 

Disjungerea și declinarea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, spre competentă soluționare, sub aspectul săvârșirii următoarelor infracțiuni:

- Favorizare a făptuitorului

- Prezentare cu rea-credință, de date inexacte, Parlamentului sau Președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului (prevăzută și sancționată de Legea 115/1999 – a răspunderii ministeriale)

- Sustragerea sau distrugerea de înscrisuri (art. 259 al.1 și 2 C.p)

- Sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri (art. 275 C.p)

- Fals intelectual”, se arată în postarea care anunță evenimentul de duminică.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22