Contrele lui Ponta: Dragnea îi închide gura cu președinția delegației Parlamentului la OSCE

Dora Vulcan | 01.03.2017

Atacurile lui Ponta lansate în ultima vreme la adresa președintelui PSD Liviu Dragnea nu au rămas fără rezultat. Ponta a fost redus la tăcere după ce a primit președinția delegatiei Parlamentului Romaniei la OSCE.

Pe aceeași temă

Victor Ponta a fost propus de Liviu Dragnea si ulterior ales de plenul reunit presedinte al delegatiei de la OSCE. 

 

 

 

"Am discutat cu dumnealui lucrul asta. Este o delegatie importanta si un post foarte important pentru Romania. Eu i-am propus aceasta varianta si a fost de acord cu ea", a spus Dragnea miercuri despre aceasta numire.

 

 

Delegatia la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei va fi condusa de senatorul PSD Titus Corlatean, iar delegatia la Adunarea Parlamentara a NATO de senatorul PNL Vergil Chitac, transmite Agerpres.

 

Victor Ponta (PSD) va conduce delegatia Parlamentului Romaniei la AP a OSCE, iar Matei Adrian Dobrovie (USR) va fi seful delegatiei Parlamentului Romaniei la Adunarea Interparlamentara a Ortodoxiei.

 

Delegatia Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a Cooperarii Economice a Marii Negre va fi condusa Roberta Anastase (deputat PNL).

 

Seful delegatiei la Adunarea Parlamentara a Francofoniei va fi deputatul PSD Nicolae Banicioiu, iar delegatia Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a Mediteranei va fi condusa de deputatul PSD Florin Iordache.

 

 

 

***

 

 "Orice critica de la Victor Ponta pentru mine e sanatate curata", le-a spus, razand, Dragnea jurnalistilor prezenti marti la Parlament, după ce a fost întrebat cum comentează atacurile lansate în ultima vreme împotriva sa de fostul lider PSD și premier Victor Ponta.

 

 

 Presedintele PSD Liviu Dragnea a fost intrebat marti de jurnalisti in legatura cu relatia pe care o mai are acum cu Victor Ponta, dupa ce fostul premier a lansat o serie de atacuri la adresa sa si a amenintat chiar ca va parasi partidul.

 

Dragnea spune insa ca nu exista probleme si ca nici nu crede ca fostul presedinte al PSD va parasi partidul.

 

"Orice critica de la Victor Ponta pentru mine e sanatate curata", le-a spus, razand, Dragnea jurnalistilor prezenti la Parlament.

 

"Nu cred ca Victor Ponta va pleca din partid. Poate va avea (functii in partid - n.r). Partidul si-a exprimat o anumita sustinere. Nu sunt probleme, am vorbit si azi cu el (cu Ponta, n.r.) ", a spus liderul PSD.

 

Intrebat de jurnalisti de ce a spus ca orice critica venita din partea lui Ponta e "sanatate curata", Dragnea a raspuns razand: "pentru ca te mentine treaz".

 

 

 

***

 

 

 Victor Ponta a lansat mai multe atacuri în ultima vreme la adresapresedintelui sau de partid Liviu Dragnea. Dupa ce a criticat la televiziunea publica faptul ca in partid vorbeste doar seful, iar ceilalti aplauda, Ponta a preluat marti pe Facebook un articol in care Dragnea este facut direct raspunzator pentru reinventarea lui Klaus Iohannis ca politician.

 

 

"Eu o sa ii dau in continuare share lui Doru Buscu / ma bazez pe faptul ca si ce spune el e tot 'ca apa sfintita' (desi e mult mai bun prieten decat mine cu 'Sefu')

 

 

 

 

In articolul citat, Liviu Dragnea e asemanat cu Iisus Hristos, autorul sustinand, printre altele, ca presedintele PSD "l-a inviat pe Iohannis pogorind asupra lui duhul sfint al Ordonantei 13 si i-a aratat calea spre a doua inaltare la imparatie, in 2019", trimitere explicita la o posibila victorie la urmatorul scrutin prezidential.

 

 

 

Pe de alta parte, Victor Ponta a declarat luni seara, la TVR, ca in PSD se iau decizii gresite si ca se gandeste sa plece.

 

"In afara de domnul Dragnea nu mai e nimeni la partid, el e singur, ceilalti aplauda. E pe persoana fizica, niciodata nu a mai fost asa. Uite ca se mai iau si decizii gresite", a declarat Ponta, citat de Digi24.

 

Fostul presedinte al PSD a sustinut, insa, ca nu isi vrea functia inapoi.

 

"Nu imi doresc sefia PSD (...) Nu stiu daca raman in PSD, e decizia conducerii. O sa vedeti in curand ce o sa fac", a declarat Ponta, in prezent simplu deputat fara functii in partid.

 

Este al treilea atac lansat de Victor Ponta la adresa conducerii actuale, dupa cel de saptamana trecuta, cand a sustinut ca Guvernul Grindeanu trebuie lasat sa isi exercite atributiile fara interventii din exterior.

 

Tot intr-o postare pe Facebook, Victor Ponta a laudat guvernarea Nastase, in care la "mansa" era doar premierul, dar si propria sa activitate, sustinand ca a facut doar ce a crezut de cuviinta, in calitate de presedinte si sef de guvern.

 

In schimb, Guvernul Grindeanu functioneaza ca un avion "condus de 4 piloti": presedintele Iohannis, presedintele PSD Liviu Dragnea, premierul Grindeanu si "Sistemul", sustine Ponta.

 

"O intrebare simpla: dvs vedeti un avion si in cabina sunt 4 piloti care se imbrancesc si tipa unul la altul va mai urcati in el? Sau daca deja sunteti inauntru va uitati dupa 'Iesirea de Urgenta' sau va rugati la Dumnezeu sa ajungeti cat mai repede la aterizare ca sa fugiti mancand pamantul bucurosi ca ati scapat?", si-a intrebat retoric Ponta cititorii.

 

Intrebat ulterior, intr-o conferinta de presa, daca Victor Ponta risca sanctiuni, Liviu Dragnea a incercat sa minimalizeze efectul declaratiilor.

 

"Mie mi-a placut expresia cu avioanele. Nu prea am ce sa comentez aici. Nu stiu. Poate daca ar fi si un copilot poate ar fi mai putina suparare, dar, vorbind serios, nu se intampla asa (...) Domnul Ponta nu este nici vicepresedinte la partid, nici presedinte la organizatia Iasi", a declarat Dragnea, facand referire la inlaturarea lui Mihai Chirica din toate functiile detinute in partid.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22