Turcan: Proiectul privind funcţionarii publici judecati pentru corupţie nu are girul PNL

E.b. | 02.03.2017

Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL, a declarat că proiectul de lege depus de senatorul liberal Răducu Filipescu, prin care funcţionarii publici trimişi în judecată pentru corupţie nu ar mai fi suspendaţi din funcţie, nu are girul PNL şi nu va fi susţinut în Parlament.

Pe aceeași temă

 
 

"Iniţiativa legislativă cu privire la Statutul funcţionarilor publici nu are girul PNL si nu va fi susţinuta. Măsura suspendării de drept din funcţie a funcţionarului public la momentul trimiterii în judecată pentru o serie de infracţiuni prevăzute în legea în vigoare este necesară şi trebuie menţinută", a spus Turcan, conform News.ro.

 

 

Ea afirmă că acest lucru a fost constatat şi prin decizii ale CCR, care confirmă necesitatea unor măsuri de natură a asigura integritatea funcţiei publice. "PNL se delimitează de această iniţiativă care nu a fost supusă dezbaterii şi deciziei conducerii partidului", subliniază liderul PNL.

 

Senatorul PNL Răducu Filipescu a depus la Parlament o propunere legislativă prin care funcţionarii publici să nu mai fie suspendaţi din funcţie dacă sunt trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie şi de serviciu, infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, infracţiuni de fals şi infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii.

 

Potrivit propunerii legislative, articolul 94, alin. (1), lit. m) din legea 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici se abrogă.

 

În prezent, respectivul articol prevede că raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcţionarul public este trimis în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, infracţiuni de corupţie şi de serviciu, infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, infracţiuni de fals ori a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice.

 

Senatorul liberal motivează depunerea iniţiativei legislative prin faptul că suspendarea de drept a raportului de serviciu în situaţia trimiterii în judecată a funcţionarilor publici reprezintă o discriminare a acestora faţă de celelalte categorii de personal care îşi desfăşoară activitatea în aceeaşi instituţie publică.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22