Rise Project: Milionul de euro dispărut din declarația de avere a lui Dragnea

Dora Vulcan | 02.03.2017

Peste un milion de euro a dispărut din declarația de avere a liderului PSD, Liviu Dragnea, bani încasați din vanzarea, către Cornel Comana, a sase proprietati amplasate la mare, la munte si in lunca Dunarii. Banii au disparut apoi din declaratiile de avere ale politicianului.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

Cumparatorul secret a fost Costel Comana, patronului Regiotrans, un afacerist care a pagubit statul cu sute de milioane de euro si apoi s-a sinucis intr-un avion, in drum spre Costa Rica. 

 

 

 

Dragnea a incasat ultima transa de bani de la Comana cu trei zile inainte ca CFR sa dubleze afacerile acestuia din urma, iar asta printr-un contract parafat inclusiv pe mana aceluiasi Dragneal a vremea respectiva sef al Consiliului judetean Teleorman. Mai interesant este ca milionul de euro incasat de Dragnea de la Comana nu a trecut prin conturile liderului PSD, fiind incasat probabil ”la  valiza”.  De precizat ca Dragnea si Comana au fost colegi de camin in facultate, scrie site-ul de investigatii RISE Project.

 

 

 

 Jurnalistii au plecat pe urmele proprietatilor lui Dragnea din Teleorman. Așa au aflat că, in 2009, pe vremea cand era seriful Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea i-a vandut patronului Regiotrans, milionarul Costel Comana, trei proprietati din Turnu Magurele si a incasat pe ele 3,37 milioane de lei.

 

 

 

Din contractul de vanzare-cumparare intrat in posesia reporterilor RISE Project reiese ca pretul fusese negociat de cei doi in decembrie 2007, iar conform declaratiei de avere depusa de Dragnea, Costel Comana i-a virat banii in doua transe, pana in 20 octombrie 2009.

 

 

 

Alte trei proprietati detinute de familia Dragnea la munte si la mare au trecut in patrimoniul magnatului feroviar, în perioada in care se semnau contractele de vanzare-cumparare a terenurilor din Turnu Magurele, Liviu Dragnea, pe atunci seful Consiliului Judetean Teleorman, centraliza informațiile de la primari și aviza acordarea rutelor feroviare din județ către Regiotrans, firma lui Comana - colegul lui de facultate.

 

 

 

Milionul de euro incasat de Dragnea din vanzarea celor 6 terenuri a aparut in declaratiile de avere ale lui Dragnea, până când, dintr-o dată a dispărut, lunind probabil drumul Brazilei. "In total, peste un milion de euro, bani cash, s-au evaporat din averea declarata de politician. Banii primiti de la Comana nu se regasesc in conturile bancare, in investitii, plasamente sau donatii", dezvaluie sursa citata.
 

Unul dintre terenurile vandute in 2009 s-a intors in familia Dragnea in 2016, mai exact la o firma in care fiul liderului PSD, Stefan Valentin Dragnea (28 de ani), este principalul asociat.



Jurnalistii de la RISE Project publica in facsimil documentele care le sustin dezvaluirile, dar si un raspuns de la Agentia Nationala de Integritate, conform caruia exista o hiba in lege, pentru ca demnitarii nu sunt obligati sa treaca si sumele de bani cash.
 

 

Costel Comana care a cumparat terenurile de la Dragnea, este unul si acelasi cu Costel Comana care mergea in Brazilia impreuna cu liderul PSD.  Potrivit Rise Project, Dragnea si prietenii lui se intalneau adesea la vila lui Comana din Cumbuco (Brazilia) - o vila de lux pe malul marii, dotata cu teren de tenis si piscina.

 

 

investigația integrală a RISE PROJECT.

AICI

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22