Cezar Preda: Nu a avut loc nicio discuție legată de numirea la SIE

E.b. | 04.03.2017

Cezar Preda , vicepreședintele PNL, a declarat sâmbătă că nu a existat nicio discuție cu privire la numirea sa la șefia Serviciului de Informații Externe, însă a punctat că orice om ar fi onorat de o asemenea funcție.

Pe aceeași temă

 

 

"Eu am fost de multe ori pe știri și ministru și viceprim-ministru. Nu pot să confirm nimic, pentru că nu a avut loc nicio discuție și nu așa se face numirea la SIE. (...) Orice om este onorat, care are expertiză, pentru o asemenea funcție, dar chestiunile acestea sunt la nivel de șef de stat, la nivel de securitate națională. Nu sunt eu în măsură să apreciez cum va face dl președinte nominalizarea, dar este o onoare pentru oricine", a declarat Preda, la Parlament, conform Agerpres.

 

În opinia sa, supoziția că va prelua șefia SIE ar fi pornit, probabil, de la cutuma privind conducerile SIE și SRI.

 

"Domnul Dragnea a încălcat într-adevăr (...) Regulamentul de funcționare a Camerei Deputaților și Senatului, care spune că câștigătorul ia Comisia SRI, al doilea partid ia Comisia SIE, iar la vicepreședinți invers. Dl Dragnea, justificând faptul că nu a dorit să dea un drept PNL, l-a introdus și pe dl președinte în această ecuație, ceea ce nu a fost corect. (...) În general, lucrurile acestea se tranșează în afara Parlamentului și este pur și simplu un raport între președinte și șefii de servicii, iar Parlamentul, dacă respectivul nominalizat are expertiză, îl validează, dacă nu, nu. Nu se face troc. Este prima oară când aud că se face troc cu așa ceva. Dl Dragnea trebuie să înțeleagă că lucrurile acestea — cele două numiri — sunt peste înțelegerile și compromisurile care se fac de obicei și cred că de aici au plecat aceste chestiuni", a afirmat Cezar Preda.

 

Liberalul a subliniat că președintele Klaus Iohannis decide numirea șefului SIE.

 

"Eu nu cred că poate fi dus în ecuația de membru de partid, dl președinte decide. Poate să fie din interiorul PNL, un om cu expertiză mare, poate să fie din afara PNL", a arătat Preda. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22