Ministrul Justiţiei a discutat cu Dragnea şi cu Grindeanu despre modificarea Codurilor Penale

E.b. | 05.03.2017

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a avut discuţii cu Liviu Dragnea, liderul PSD, şi cu premierul Sorin Grindeanu pe tema modificării Codurilor Penale.

Pe aceeași temă

 

 

Într-o intervenţie la Realitatea TV, Toader susţine, însă, că proiectul va fi întocmit alături de subalternii săi. Ministrul evită să se pronunţe asupra proiectului graţierii şi dacă se va aplica actul de clemenţă şi celor condamnaţi cu suspendare - cum este şi cazul şefului PSD, Liviu Dragnea. 

 

"Ceea ce avem în vedere, ce trebuie să facem de îndata este punerea în acord a prevederilor Codului Penal cu recentele decizii ale CCR", a spus Toader. 

 

 Întrebat dacă a purtat discutii in acest sens cu premierul Sorin Grindeanu sau cu şeful PSD, Liviu Dragnea, ministrul a spus: "In linii mari au fost cateva discutii. Dar dincolo de discutiile noastre, e o obligatie izvorata din Constitutie, dacă nu modificam imediat legislatia, efectul care e? Acela ca norma declarata neconstitutioonala se susppenda 45 de zile dupa care isi inceteaza efectele". 

 

Spre deosebire de predecesorul său Florin Iordache, care scrisese proiectul doar cu ajutorul consilierii sale, Tudorel Toader susţine că va lucra la actul normativ împreună cu experţii din Ministerul Justiţiei. Cât despre un alt proiect controversat, cel al graţierii, inclusiv al pedepselor cu suspendare

 

 

Graţierea

 

 

"Proiectul acesta privind graţierea are o formă iniţială. Pe parcursul elaborarii lui a cunoscut si poate va cunoaşte multe modificări".

 

Întrebat dacă ar fi normal ca o persoană graţiată sa ocupe apoi o funcţie publică, Toader a spus:

 

"Întrebarea e dificilă. Cu delimitarea dintre normal, morală şi norma juridică. Sunt rezervat să raspund pentru că  există o prevedere referitoare la ce ma intrebati".

 

Ministrul Justiţiei a vorbit şi despre modificările ce ar trebui aduse la răspunderea magistraţilor, despre care spune că vor fi făcute transparente, fără să aibă vreo agendă ascunsă. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22