Dedicaţie pentru Dragnea: Şerban Nicolae vrea să scape politicienii de puşcărie, suspendând CP

E.b. | 07.03.2017

Şerban Nicolae, liderul senatorilor PSD, a propus câteva amendamente care graţiază integral faptele de corupţie prevăzute de Codul Penal, dar şi de alte legi anticorupţie. În plus, senatorul PSD le oferă infractorilor şansa de a comite fapte penale încă o lună de la intrarea în vigoare a legii, suspendând, practic, în acest timp întreaga legislaţie penală

Pe aceeași temă

 

Liviu Dragnea, Nicuşor Constantinescu şi Adrian Severin sunt doar câţiva dintre beneficiarii legii.   

 

Serban Nicolae, a transmis colegilor săi din Comisia juridică amendamentele pe care intenţionează să le depună la proiectul legii graţierii, elaborat de Guvernul Grindeanu în acelaşi timp cu celebra Ordonanţă de Urgenţă 13. Legea graţierii va fi discutată marţi în Comisia Juridică a Senatului, ca primă Cameră sesizată, în prezenţa reprezentanţilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi a conducerii Administraţiei Penitenciarelor (ANP). Tot marţi vor fi dezbătute şi amendamentele propuse de senatorul PSD Şerban Nicolae, care nu doar completează sau modifică pe alocuri proiectul Guvernului, ci, practic, îl rescrie din temelii în favoarea infractorilor, conform adevarul.ro.

 

Iniţiativa lui Şerban Nicolae, care este de fapt o rescriere integrală a legii iniţiate de Guvern, graţiază infracţiunile de corupţie, inclusiv luarea de mită, darea de mită, traficul de influenţă, abuzul în serviciu şi conflictul de interese, fapte prevăzute atât de vechiul Cod Penal, cât şi de noul Cod Penal, întrucât, în sistemul judiciar, funcţionează legea penală mai favorabilă. Spre exemplu, dacă cineva a săvârşit o infracţiune acum 10 ani, iar între timp noul Cod Penal prevede o pedeapsă mai drastică decât cea prevăzută în vechiul Cod Penal, se va aplica legea penală mai favorabilă, deci, în acest caz, pedeapsa din vechiul Cod Penal.
 
 
 

Conform proiectului iniţiat de Şerban Nicolae, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar scăpa de executarea pedepsei în cel de-al doilea dosar. Liderul PSD este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi fals intelectual, ambele infracţiuni pentru care se aplică graţierea propusă de colegul său de partid. Deci chiar dacă ar fi condamnat, Dragnea n-ar ajunge după gratii. Şi n-ar fi singurul politician cu greutate. Călin Popescu Tăriceanu, Nicuşor Constantinescu (fostul preşedinte al CJ Constanţa), Adrian Severin (fost europarlamentar PSD) şi Cristian Poteraş (fost primar PDL al Sectorului 6) sunt doar câţiva dintre liderii politici care s-ar bucura de legea lui Şerban Nicolae, arata adevarul.ro.

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22