Medic, catre Serban Nicolae: In igrasie sa stea batrani, bolnavi, copii, nu coruptii

E.b. | 08.03.2017

Gabriel Diaconu, unul dintre cei mai cunoscuti psihiatri din Romania, ii ofera o replica dura senatorului Serban Nicolae, care a spus ca nu este normal ca cei care sunt corupti sa "stea trei intr-un pat in conditii de igrasie, de igiena precara" in inchisori.

Pe aceeași temă

 

 

Sunt în asentimentul domnului Șerban Nicolae. Un corupt nu trebuie să stea într-o cameră 3 pe 3, cu 3 în pat, în igrasie și mizerie. În astfel de condiții trebuie să stea un bătrân, un bolnav, un copil instituționalizat, un sărman naiv al votului la pungă, un edentat, un analfabet, un terchea și-un berchea, un tânăr mizantrop student la facultate, un vis cu cai verzi pe pereți, un veșnic doritor de mare, soare etc, eventual pe bani mulți. Acolo să-i ducem pe oricine, mai puțin pe cei care-și trăiesc viața la fentă,  a scris Gabriel Diaconu pe Facebook.  
 

 

Pentru că dacă-i dau crezare domniei sale, și dacă e să fie dreptate, echitate, demnitate, atunci musai să fie pentru toți. 
Dacă-i dau gir, atunci gir să fie și pentru toți care-au murit prematur îndopați cu antibiotice ca ultimă redută în fața jegului și-a bacteriei ce crește numai în rahat. 

 

 

Și dacă-i dau gir, atunci cuminți să stăm în timp ce diverși lupi stau de vorbă cu noi despre ce-o să mai mâncăm diseară. 
Nu-i doresc celulă grea nici unui borfaș, băiat de trupă, combinator de ocazie și întreținut instituțional. Au simpatia, umorul, pastelul vorbelor făcute stâlci și-al banilor băgați prin plasă. Îi doresc doar să facă un pic de muncă. Muncă adevărată. Muncă la frecat podelele într-un spital al patriei. Muncă la curățat veceuri prin școlile neamului. Muncă în cot, la cot, pe coate cu toți cei care, dimineață de dimineață, adună gunoaie de prin pubele prea pline de ciolane roase, de măduve supte, de zgârciuri rămase. Cu alte cuvinte, să-și ducă viața un pic (și) prin viețile noastre.

 

Ăilalți. Ăia care încă mai muncesc. Încă mai plătesc cinstit, taxă cu taxă. Ăia care nu dorm noaptea de frica somațiilor. Căci încă n-am ajuns să fim vlădică și opincă
 

Cu deosebit respect pentru zâmbetul fin al domniei sale, 
Rămân același,  #medicinromania

 

 

 

*********************

 

 

Senatorul PSD Serban Nicolae a depus, luni, un amendament la Legea gratierii prin care se gratiaza si fapte de coruptie precum luare si dare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu si unul care prevede gratierea persoanelor cu condamnari de pana la 3 ani.

"Eu nu cred ca cei care sunt corupti trebuie sa stea trei intr-un pat in conditii de igrasie, de igiena precara", le-a spus senatorul jurnalistilor.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22