Chirica despre amendamentele la legea grațierii:românii vor penaliza devierea de la anticorupție

Dora Vulcan | 10.03.2017

Mihai Chirica, primarul PSD al Iașului, căruia partidul condus de Liviu Dragnea i-a retras toate funcțiile de conducere din partid de la nivel local și național pentru că a criticat prestația autoritară și penală a liderului de partid, a criticat tentativele colegului de partid, Șerban Nicolae, favorabile corupților.

Pe aceeași temă

 

 

 

 "Orice intervenție în spațiul public făcută domenii prioritare ale României, cum ar fi lupta împotriva corupției, sunt subiecte care atrag atenția de fiecare dată asupra opiniei publice din România, în special, iar din nefericire atunci când au impact negativ ați văzut că suntem pe prima pagină și în opinia publică internațională. Eu vreau să spun un lucru în care cred. Românii au, să spunem, experiența democratică autentică și reală în același timp, știu să penalizeze de fiecare dată orice exces și orice deviere de la drumul drept al integrării europene și al luptei împotriva corupției", a spus Mihai Chirica într-o conferință de presă, citat de Agerpres. 

 

 

 

El a adăugat că speră că felul în care se vor manifesta românii față de amendamentele depuse în Senat va fi unul corect. Potrivit acestuia, cetățenii "vor reuși să puncteze de fiecare dată orice derapaj față de o conduită firească europeană în momentul de față".

 

 

Chirica l-a criticat și pe Șerban Nicolae, inițiatorul amendamentelor și prestația sa lamentabilă: 

 

"Îmi amintesc cu tristețe modalitatea uneori jenantă în care domnul Șerban Nicolae și-a permis să vorbească despre mine în Comitetul Executiv, prin care s-a propus demiterea mea din funcțiile de conducere. Eu sper că dacă (Șerban Nicolae—n.r.) intră în contradicție cu domnul Ponta, să ceară toate organizațiile județene ale PSD excluderea dumnealui din partid pentru această manieră autoritară și individuală în același timp prin care expune imaginea partidului. Mai mult decât atât, inițiativele personale sunt lăudabile atunci când duc la creșterea imaginii și a gradului de încredere a românilor față de PSD, ceea ce cred că în situația de față nu este cazul. Și mai mult decât atât, domnul Șerban Nicolae (...) are tendința să se pronunțe despre persoane pe care nu le cunoaște și e un lucru mai puțin potrivit pentru un om care totuși este președintele Comisiei Juridice a Senatului României, nu este de ici de colea, și ar trebui să aibă mai multă responsabilitate atunci când vorbește despre români în general."

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22