Constantin, despre relaţia cu Tăriceanu: Fără respect nici căsniciile nu durează VIDEO

E.b. | 11.03.2017

Sunt probleme în coaliţia de guvernare. Este mai limpede ca oricând că la nivelul conducerii ALDE există tensiuni, lucru recunoscut de copreşedintele ALDE Daniel Constantin. Mai mult, în presă au apărut informaţii despre o posibilă ruptură a ALDE.

Pe aceeași temă

  

 

Ca şi depre o listă cu 10 parlamentari ALDE care ar intenţiona să plece din formaţiunea politică

 

Sunt şi zvonuri conform cărora Daniel Constantin ar dori să-şi facă un partid împreună cu fostul premier Victor Ponta.  
 

 "Am avut o relație bună cu domnul Călin Popescu Tăriceanu, care s-a bazat, și am și avut, am văzut că a invocat o discuție privată în spațiul public, eu niciodată n-am vorbit absolut nimic indiferent că am vorbit cu cineva de la putere, din opoziție, de-a lungul timpului, niciodată n-am vorbit, n-am expus conținutul acelei discuții în mod public. Am văzut că domnul Tăriceanu a spus, a făcut o referire la o discuție pe care a avut-o cu mine. Da, am avut discuții vizavi de viitorul partidului și relația noastră s-a bazat în special pe respect. Eu, nu știu, poate că sunt mai naiv, dar țin foarte mult la ceea ce înseamnă respect între oamenii politici. Când nu mai există respect, știți, nici într-o căsnicie nu putem să mergem mai departe. De la momentul finalului anului 2016 s-au schimbat anumite lucruri în această relație (...) Eu sper și văd că există o anumită speranță că lucrurile se vor îndrepta, că ne vom întoarce la o relație bazată pe respect", a declarat Daniel Constantin,  la TVR

 

"Niciodată, dar niciodată, în toate acțiunile pe care le-am făcut, și sunt în viața politică, conduc un partid de 7 ani de zile, am fost 3 ani și jumătate în guvernul lui Victor Ponta și acum în guvernul lui Sorin Grindeanu, niciodată nu am pus în pericol majoritatea parlamentară sau stabilitatea guvernamentală. N-o voi face nici de această dată", a declarat Daniel Constantin referitor la zvonurile privind periclitarea coaliției majoritare.

 

"Niciodată, dar niciodată în această carieră de 7 ani de zile, n-am trădat", a întărit el.

 

 

 

 

"ALDE s-a format pe o structură, structura Partidului Conservator (...) Îmi amintesc în anul 2014, domnul Tăriceanu a candidat - ca să demonstrez cât de importantă este această structură - a candidat pentru funcția de președinte al României. Sunt convins că dacă ar fi avut o structură cum a avut Partidul Conservator, sau cum are astăzi ALDE, o structură consolidată, n-ar fi fost în situația să nu aibă în 7 mii din cele 18 mii de secții de votare reprezentant. Cu acei 7 mii de reprezentanți, cu siguranță voturile erau cu totul și cu totul altele", a ținut să sublinieze copreședintele ALDE.

 

Discuțiile din ALDE au plecat de la anumite nemulțumiri legate de modul în care se iau decizii. "Mi-ar plăcea în continuare ca deciziile ALDE cu privire la membrii ALDE să fie luate în interiorul ALDE. Mi-ar plăcea ca toți cei care sunt din teritoriu și care au avut rezultate foarte bune să se simtă participanți la decizie. Aici cred că s-a rupt ceva", a confirmat Daniel Constantin.

 

"De altfel, eu așa cred că ar trebui să se consolideze ALDE. Este un partid care eu chiar cred că are viitor, și dacă vom reuși să-l păstrăm în aceste limite liberale, în care oamenii să vină să se manifeste, să-și spună punctul de vedere, să beneficieze de funcții în conformitate cu munca pe care au desfășurat-o, cred că ALDE are potențial să aibă și candidați la funcția de președinte al României, poate să dea și mulți candidați pentru funcția de primul ministru", a adăugat el.

 

Poate c-o să spunem mai multe la un moment dat”, a subliniat  Daniel Constantin.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22