Atanasiu: Nu-l văd pe Ponta făcând o construcție politică importantă; Tăriceanu, speriat

E.b. | 12.03.2017

Teodor Atanasiu, prim-vicepreședintele PNL, a afirmat sâmbătă că fostul premier Victor Ponta și-ar dori să creeze un grup care să-l urmeze "în afara PSD", dar că acesta nu ar putea să facă "o construcție" care "să conteze într-un timp foarte scurt".

Pe aceeași temă

  

 

"Nu cred că foarte mulți din PSD vor fi gata să plece de la putere în opoziție. Eu cred că domnul Ponta și-ar dori să-și creeze un grup, mai ales de parlamentari care contează în ecuația puterii guvernamentale, în susținerea Guvernului, și ar trebui să-și creeze un grup cât mai mare de parlamentari care să-l urmeze pe o construcție în afara PSD, dar nu cred că se vor găsi foarte mulți parlamentari care să facă această migrație. În România, în ultimii 26 de ani, am văzut că migrația se produce viceversa, din opoziție către putere, nu de la putere către opoziție. (...) De aceea, nu-l văd pe Ponta făcând o construcție politică, care să conteze într-un timp foarte scurt", a spus Atanasiu, într-o conferință de presă susținută la Târgu Mureș, conform Agerpres.


El consideră că, deși există, probabil, o serie de colegi de-ai lui Victor Ponta care îi promit susținere, nu crede că acești își vor asuma public acest lucru.


"Deci, nu cred că socoteala de acasă se potrivește cu aia din târg a domnului Ponta și nu cred că foarte mulți colegi care-i zâmbesc și-i spun cuvinte frumoase la ureche le vor spune și în public și la vreo conferință de presă sau în fața camerelor Parlamentului unde vor trebui să-și declare plecarea de la grupul PSD către alte grupuri parlamentare sau ca independenți. (...) Din ce am înțeles de la Dragnea, indiferent ce face Ponta, refuză să-l dea afară", a precizat liberalul.


În privința reacțiilor liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, Atanasiu consideră că acesta este "speriat", întrucât "a învățat lecția USL-ului".

 

"Domnul Tăriceanu a învățat o lecție, lecția USL. PSD are nevoie de aliați până își colectează suficienți parlamentari ca să nu aibă nevoie de ei. Și de aceea e speriat domnul Tăriceanu. Nu știu dacă spaima îi va trece vreodată, dar s-ar putea să i se întâmple", a precizat Atanasiu. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22