Dragnea: Declaratiile lui Toader legate de Lazar si Kovesi sunt intelepte. Asteptam evolutiile

E.b. | 13.03.2017

Liviu Dragnea sustine ca declaratiile lui tudorel toader, ministrul Justitiei, privind situatia procurorului general si sefei DNA “sunt intelepte” si ca asteapta “cu interes” sa vada ce se va intampla cu Lazar si Kovesi dupa motivarea CCR in privinta anchetarii emiterii Ordonantei 13.

Pe aceeași temă

 
  

"Cred ca toate declaratiile ministrului justitiei sunt intelepte si asezate. Sunt de bun simt si toti asteptam cu interes evolutiile viitoare", a declarat Dragnea, conform HotNews.ro

 

"Omul a explicat foarte bine aseara, pentru ca este o motivarea a Curtii Constitutionale cum rar s-a mai intamplat, detaliata, care pune punctul pe foarte multe 'i'-uri", a afirmat liderul PSD, precizand ca nu a discutat cu Tudorel Toader pe aceasta tema. 

 

"Discutam de actiuni ale ministerului public care au sarit din Constitutie", a afirmat Dragnea, adaugand ca cea mai buna atitudine este cea a ministrului justitiei, care a vorbit de o analiza a situatiei.

 

Tudorel Toader a evitat luni dimineata sa dea raspunsuri directe in privinta demiterii lui Lazar si Kovesi. "Dupa aceasta evaluare sub aspect profesional si managerial voi stabili care este procedura de urmat", a spus el, dand un termen de doua saptamani.

Ba chiar a afirmat, a afirmat ca nu a sugerat nici sefului DNA, Laura Codruta Kovesi, si nici procurorului general al României, Augustin Lazar, sa isi dea demisia, ci doar ''a evocat o institutie din Codul muncii''.

 

Augustin Lazar, procurorul general al Romaniei, a afirmat, luni dimineata, ca nu intentioneaza sa demisioneze, potrivit Realitatea.net. Intrebat daca isi va da demisia, in contextul ultimelor declaratii ale ministrului Justitiei, procurorul general a raspuns: "Va spun doar atat: Nu. Si nici nu vreau sa intru in polemici politice".

 

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a declarat, duminica, la Antena 3, ca va avea zilele urmatoare o discutie cu procurorul general Augustin Lazar si, separat, cu procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, el considerand ca s-a incalcat legea in acest caz, conform deciziei CCR, si da de inteles ca nu exclude varianta ca cei doi sa demisioneze pana atunci.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22