Liviu Dragnea: Regret că Victor Ponta a generat și întreține o campanie publică împotriva mea

Dora Vulcan | 14.03.2017

Liviu Dragnea a răspuns marți seară acuzațiilor pe care Victor Ponta i le-a adus în ultimele zile și a oferit detalii suplimentare despre relația sa cu fostul premier.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 "Eu nu mă aflu în impas cu Victor Ponta. Înainte de toate, eu regret faptul că de o bună bucată de vreme, Victor a generat și întreține o campanie împotriva mea. Este foarte greu să înțeleg de ce o face, dar este alegerea lui", a spus Dragnea, invitat de postul de televiziune B1TV.

 

 

Președintele PSD a ținut să lămurească și dezvăluirile făcute de Victor Ponta în legătură cu pactul de coabitare semnat de pe atunci președintele Traian Băsescu cu premierul Ponta în urma alegerilor parlamentari din 2012. Despre respectivul pact, fostul premier a afirmat că a fost negociat de Liviu Drangea cu fostul consilier prezidențial, Iulian Chifu.

 

 

 

 

"În ceea ce privește pactul de coabitare, eu vreau să spun câteva lucruri pentru că din fericire presa exista și atunci și se mai păstrează, cred, declarațiile tuturor oamenilor politici de la acea vreme. Eu nu am ascuns niciodată că am fost la acea întâlnire. În ceea ce privește întâlnirile cu domnul consilier Iulian Chifu, eu am fost contactat în ziua alegerile sau cu o zi înainte de alegeri, în toamna anului 2012 de către cineva, dacă vreau să vă întâlnesc cu un consilier de la Cotroceni. Am vorbit cu Crin și cu Victor și au zis să mă întâlnesc drept pentru care m-am și întâlnit.

 

 

 

Mi-a spus că exista ideea unui pact de pe vremea referendumului. Nu știu cu cine a vorbit Traian Băsescu atunci sau Iulian Chifu sau altcineva de la noi din partid, habar n-am, dar nu cu mine. I-am zis că am discutat cu Crin și Victor să mă întâlnesc, ne-am văzut și i-am spus că dacă are vreo propunere de protocol sau ceva de genul ăsta, când e gata să mi-o trimită.

 

 

 

Ne-am despărțit și cred că la două zile sau ceva de genul ăsta mi-a trimis un draft. M-am uitat pe el, le-am arătat și lor, mie mi s-a părut prea stufos și nu eram de acord cu el. Am făcut câteva rânduri pe o pagină și l-am retrimis. Răspunsul pe care l-am primit, cred că de la Traian Băsescu prin Iulian Chifu, a fost că e o bătaie de joc, adică ne batem joc de el cu un asemenea protocol. Eu am făcut o propunere ceva mai mult decât instituțional, ceva foarte rece care există prin definiție și prin Constituție", a afirmat Liviu Dragnea.

 

 

 

"Regret că Victor a generat și întreține o campanie împotriva mea"

 

 

 

Având în vedere că Victor Ponta a declarat că numirea Laurei Codruța Kovesi în fruntea DNA "a fost discutată cu Liviu Dragnea, dar doar el a rămas omul rău", actualul președinte PSD a replicat că nu el a numit-o pe aceasta în 2013 ci doar "a susținut propunerea" pentru că el a sprijin mereu deciziile luate de liderii partidului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22