Deputatul PSD Rădulescu-mitralieră, reclamat la Parchet în dosarul mineriadei din iunie 90

Iulia Mincu | 15.03.2017

Asociaţia 21 Decembrie 1989 anunţă că a cerut Parchetului General punerea sub acuzare a deputatului PSD Cătălin Rădulescu, în dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990, deoarece acesta a fost identificat ca organizator al fortelor ”paramilitare” care s-au deplasat la Bucuresti in acele zile.

Pe aceeași temă

 

 

In acelasi timp, Parchetul General a deschis un dosar penal dupa ce deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat intr-un interviu ca are o arma automata AKM si e gata oricand sa iasa in strada ca sa traga cu ea.

 

 Ulterior, deputatul a declarat la Digi24 că „e o nebunie” și că în interviurile recente a mințit ca detine o armă pentru că îi place să își bată joc de jurnaliști.

 

 „În urma audierii mai multor martori din Piteşti, inclusiv ofiţeri de poliţie, Rădulescu a fost identificat în calitatea de organizator al deplasărilor de forţe politice şi paramilitare care au participat la Bucureşti la represiunea din acele zile”, se precizeaza intr-un comunicat al Asociaţiei 21 Decembrie 1989.

 

Teodor Mărieș, presedintele Asociatiei 21 Decembrie a sustinut intr-o declaratie data Digi 24 ca exista informatii  in aces sens de la oameni  din Pitesti care stiau despre activitatea lui  Radulescu.

 

„În urmă cu o lună am făcut o mică investigaţie. Omul vorbește de Mineriada din 91, noi vorbim de mineriada din 90 - adică 13 iunie, când Rădulescu a transmis dispoziţie să se adune toţi frontieriştii din Piteşti şi s-au deplasat la București pentru a bate demonstranţii din piaţă. E vorba de declaraţii date de oameni din Piteşti care ştiu activitatea lui Rădulescu. În urmă cu o lună am avut o întâlnire cu procurorul general, am zis că e un demnitar al PSD și i-am promis că vor fi oameni de la Piteşti care vor face declaraţii”, a spus Teodor Mărieș despre sesizarea Asociației.

 

In replica, Radulescu sustine ca la mineriada era deputat si ca a asistat din palatul din Dealul Mitropoliei la modul in care minerii au acupat Parlamentul.

Ăsta e singurul lucru pe care îl știu de la mineriadă”, a spus el pentru Digi 24.

 

Rădulescu a mai precizat că în 13-15 iunie 1990 era președintele FSN Argeș și că de la București nu i s-a cerut „sub nicio formă” să organizeze deplasarea de forțe.

 

Radlescu a mai spus despre membrii asociației că sunt „idioți”.

 

„Acum mi-am adus aminte, eram cu Petre Roman, nu cu Iliescu. Noi trecusem de cealalaltă parte. FSN se rupsese în două la o moțiune și noi toți ceilalți am plecat din FSN și am rămas cu Petre Roman. Mineriada în care a fost dat jos Petre Roman el era prim-ministru. Minerii au venit ca să-l dea jos pe Petre Roman, nu pentru altceva, dacă despre mineriada aia vorbim”, a spus Cătălin Rădulescu, la Digi24.

 

Referitor la acuzațiile de amenințare, deputatul a răspuns: „Zău?! Acum arestează mai nou și politicieni pentru opiniile politice?”

 

Deputatul PSD Catalin Radulescu este cel care a declarat zilele trecute ca ar scoate mmitraliera sa-i  impuste pe protestatarii din Piata Victoriei. Ulterior, intr-un interviu pentru Adevarul, a negat ca ar avea vreo arma.

 

Nu există nicio armă de la Revoluție. Am vrut să fac mișto de acești jurnaliști pentru că se terminase interviul și am văzut că vor să mă înregistreze. Am zis: fără acordul meu nu mă înregistrați, dacă vreți să vorbesc cu voi la mișto, o să vorbesc. Mi-am bătut joc de doi jurnaliști care nici nu sunt jurnaliști, pentru că se terminase interviul. Când o să se ancheteze opiniile și declarațiile politice în România o să mai vedem. Până atunci, opiniile și declarațiile politice sunt ale mele, le fac când vreau și mi le asum”, a  spus deputatul pentru Adevarul.

 

Radulescu s-a ales cu dosar penal

 

Parchetul General a deschis un dosar penal dupa ce deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat intr-un interviu ca are o arma automata AKM si e gata oricand sa iasa in strada ca sa traga cu ea.

Dosarul a fost deschis in rem, cu privire la fapta nu la persoana, pentru tulburarea ordinii si linistii publice, informeaza Digi24.

Dupa aparitia interviului acordat Adevarul, in care deputatul PSD de Arges a facut declaratii revoltatoare, mai multe persoane au depus sesizari la Pitesti, dar ele au fost trimise la Parchetul General, avandu-se in vedere calitatea de parlamentar a lui Catalin Radulescu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22