ALDE Argeș cere organizarea unui congres extraordinar. Este a 31-a organizație care o face

Dora Vulcan | 15.03.2017

Și organizația argeșeană a ALDE cere organizarea de urgenta a unui congres extraordinar. Este a 31-a organizatie a partidului care cere acest lucru.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

"Votul exprimat de membrii Delegatiei Permanente a ALDE Arges a fost unul covarsitor pentru organizarea congresului partidului, 148 de membri votand pentru, doua abtineri si doar 12 au votat impotriva. Prin decizia adoptata marti, ALDE Arges devine cea de-a 31-a organizatie a partidului care solicita convocarea de urgenta a congresului partidului", anunță filiala într-un comunicat remis presei. 

 

 

 

Organizarea Congresului extraordinar ALDE in care urmeaza sa se aleaga un presedinte unic a fost motiv de scandal in sanul partidului intre taberele celor doi copresedinti, Calin Popescu-Tariceanu si Daniel Constantin, au declarat surse pentru HotNews.ro.

 

 

Aceste tensiuni au fost confirmate de Constantin marti, la Sibiu.

 

"Nu am ascuns lucrul acesta: exista o situatie oarecum tensionata in interiorul ALDE, dar lucrul cel mai important pentru toata tara  - si pentru clasa politica si pentru societate  - este acela ca nu va exista niciun fel de vulnerabilitate si vulnerabilizare a coalitiei majoritare. Guvernul are toata sustinerea PSD si ALDE. Exista si alte grupuri care sustin aceasta guvernare si, indiferent de discutiile pe care le avem in ALDE, am dat toate asigurarile ca nu va exista niciun fel de retragere a sprijinului. Coalitia este solida in acest moment. Ceea ce se va intampla in ALDE vom vedea la momentul respectiv", a declarat Daniel Constantin, raspunzand unei intrebari.

 

El a explicat ca "exista o disputa in ceea ce priveste dorinta filialelor".

 

 

***

 

 

 

Daniel Constantin, copresedintele ALDE, a anunțat luna trecută declarat ca partidul "trebuie" sa organizeze Congres in care sa se aleaga presedintie unica, pentru ca asa prevede statutul, acesta fiind programat pentru primavara anului 2017 inca de acum doi ani.

 

  

Tot mai mulți lideri județeni își exprimă nemulțumirea în interiorul ALDE, formațiunea condusă de Tăriceanu și Daniel Constantin.  Unii dintre aceștia îl indică vinovat pe Tăriceanu pentru modul în care conduce partidul, fără a se consulta cu organziațiile județene, dar și pentru modul în care face numirile în funcții, în mod preferential. 

 

 

Nemulțumirile vin pe fondul numirii în funcții ministeriale a unor oameni care nu au nicio legătură cu partidul, care nu au muncit în campania electorală și care ar fi preferați de Tăriceanu în defavoarea membrilor de partid care au investit timp și resurse în campaniile electorale de anul trecut.

 

 


„Așa nu se mai poate, oamenii din organizații sunt nemulțumiți că în funcții sunt promovați oameni fără competență, doar pe criterii ce țin de apropierea cu tabăra condusă de Tăriceanu în ALDE. Cine este Magdalena Grigore, numită Secretar de Stat la Transporturi, în afară de un apropiat al dlui Tăriceanu? Nimeni nu știe nimic despre ea, nu a dat pe la Partid în campanie, nu a muncit o zi cu vreo organzație. Oamenii sunt nemulțumiți și pe bună dreptate! Tăriceanu l-a impus pe Mirel Taloș la Miisterul Culturii, dar el este un om fără rezultate, pentru că la alegerile parlamentare a luat 4%. Singura calitate este că i-a fost consilier lui Tăriceanu când a fost prim ministru’’, sustine un lider al ALDE, conform stiripesurse.ro.

 

 

Îngrijorările în ALDE vin din ambele tabere, atât din cea reprezentată de Tăriceanu, dar și din tabăra fostului Partid Conservator, apropiată lui Daniel Constantin. Situația a devenit tensionată după ce Tăriceanu și apropiații săi au încercat să forțeze un congres extraordinar, fără a respecta statutul ALDE care spune explicit că un congres se poate convoca cu peste jumătate din numărul delegațiilor permanente județene și cu semnătura ambilor co-președinți.

 

 

Sursele din ALDE spun că un congres este necesar, dar numai după ce au avut loc alegeri la nivelul conducerii fiecărei organizații județene și în a doua jumătate a acestui an, arată stiripesurse.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22