Interogat de reprezentanta CE la București, ministrul de Finanțe dă înapoi:reducem cheltuielile

Dora Vulcan | 15.03.2017

Guvernul este pregatit sa ia masuri de reducere a cheltuielilor dacă va constata depasirea tintei de deficit bugetar de 3% din PIB, astfel incat Romania sa nu depaseasca acest nivel, a spus miercuri ministrul Finantelor Viorel Stefan după lansarea raportului Comisiei Europene.

Pe aceeași temă

 

 

raportul Comisiei Europene, AICI

 

Avertizat de șefa Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, Angela Cristea, că  Romania are cea mai mare crestere a deficitului bugetar din UE, ministrul Finantelor Publice Viorel Stefan a spus că Guvernul este pregatit sa ia masuri de reducere a cheltuielilor in cazul in care va constata depasirea tintei de deficit bugetar de 3% din Produsul Intern Brut (PIB).

 

 

Avertismentul reprezentantei Comisiei Europene a fost făcut la evenimentul de lansare a Raportului Economic pentru Romania, informează Hotnews.ro.

 

 

"Romania a inregistrat anul trecut cea mai mare crestere economica din Europa, de 4,9%. In acelasi timp, raportul atrage atentia asupra riscului ca anul acesta sa aiba cea mai mare crestere a deficitului public. Noi am primit asigurari de la guvern ca nu avem motive de ingrijorare, dar suntem ca parintele ala care isi face intotdeauna griji ca nu care cumva sa se imbolnaveasca copilul. Mai bine sa fim ingrijorati si sa nu se intample nimic, ca putem trage concluzia in raportul de anul viitor ca ne-am facut griji degeaba", a spus miercuri Angela Cristea.

 

 

 

Guvernul este pregatit sa ia masuri de reducere a cheltuielilor, in cazul in care va constata depasirea tintei de deficit bugetar de 3% din PIB, astfel incat Romania sa nu depaseasca acest nivel, a spus Viorel Stefan.

 

 

 

Comisia Europeana a revizuit in urcare, la 4,4%, estimarile referitoare la cresterea economiei romanesti in acest an, avansul urmand sa incetineasca la 3,7% in 2018. Guvernul se bazeaza insa pe o crestere economica de peste 5%.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22