Explozie la sediul FMI din Paris. O persoană, rănită. Hollande: Atentat! VIDEO

Dora Vulcan | 16.03.2017

O persoană a fost rănită în explozia produsă în momentul deschiderii unui plic la sediul Fondului Monetar Internațional (FMI) din Paris, transmite joi postul BFM TV, citat de Reuters.

Pe aceeași temă

 

 

 

Presedintele francez Francois Hollande a descris joi drept “atentat” explozia unei scrisori-capcana la sediul FMI din Paris, in timp ce sefa FMI, Christine Lagarde, a vorbit de un un act las, relateaza BFMTV. „Este un atentat. Nu exista alt termen”, a declarat Hollande, aflat in deplasare la Mont Faron, in apropiere de Toulon. La randul sau, sefa FMI, Christine Lagarde, a condamnat incidentul drept „un act las de violenta”

 

IMAGINI LIVE DE LA SEDIUL FMI

 

 

 Prefectul Politiei din Paris, Michel Cadot, a declarat ca scrisoarea „a fost trimisa prin posta”. Este vorba de un “dispozitiv pirotehnic, de o petarda mare”. „Nu este o bomba, ci ceva artizanal”, a precizat oficialul. Surse din politie au precizat ca a fost vorba de „un cilindru negru, de circa 30 de centimetri”.

 

 

Victima, o asistenta a conducerii biroului FMI de la Paris, a fost ranita la nivelul fetei si mainilor si are timpanul spart. Ea a deschis plicul adresat sefului biroului european al FMI. „Sunt rani usoare”, a precizat prefectul. Accesul pe strada Iena, unde se afla sediul FMI, este inchis, iar circa 150 de persoane au fost evacuate din cladire, ca masura de precautie. Sectia Antiterorism a Parchetului din Paris a deschis o ancheta pentru tentative de asasinat, in relatie cu o intreprindere terorista.

 

 

Luni, un pachet cu explozibili a ajuns la sediul Ministerului german de Finante de la Berlin, adresat ministrului Wolfgang Schaueble. Coletul fusese trimis din Grecia, potrivit Politiei de la Atena. Schaueble, ca si FMI, este extrem de contestat in Grecia, pentru ca au cerut impunerea unor masuri de austeritate, in schimbul unor pachete de salvare, transmite PRO TV.

 

15.15 Parchetul antiterorist a deschis o anchetă pentru distrugere, tentativă de asasinat, terorism, anunță AFP. Persoana rănită este secretara directorului biroului european al FMI.

 

 15:09 Sefa FMI Christine Lagarde condamna "actul de violenta" comis la Paris despre care spune că demonstrează că ”suntem mereu vizați”, scrie AFP.

 

14:56 Francois Hollande: Explozia de la Paris este "un atentat", transmite AFP.

 

14:47 Cauza deflagratiei de la sediul FMI din Paris este un dispozitiv exploziv improvizat, a declarat seful politiei din Paris, potrivit Reuters.

 

"A fost ceva destul de improvizat", a declarat Michel Cadot pentru presa.

 

Cadot a precizat ca in ultimele zile au existat mai multe apeluri telefonice de amenintare la adresapersonalului, insa nu este clar daca ele sunt conectate cu incidentul de la sediul FMI.

 

 

 

Persoana rănită este o secretară care a deschis plicul, relatează Europe 1. Reuters menționase anterior că persoana a fost rănită ușor. Potrivit AFP, femeia a suferit răni la mâini și la față.

 

Potrivit primelor elemente ale anchetei, la originea exploziei, care a avut loc la orele prânzului, ar putea fi o petardă, transmite Agerpres.

 

Europe 1 menționează că circa 150 de persoane au fost evacuate din zona în care s-a produs incidentul, iar la fața locului au fost trimise echipe de pompieri, în timp ce AFP — care citează surse din poliție — face referire la 'mai multe persoane evacuate ca măsură de precauție'.

 

Reuters citează totodată Departamentul de Poliție potrivit căruia la birourile FMI și ale Băncii Mondiale din Paris este în curs de desfășurare o operațiune a poliției, arată Agerpres

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22