Intilnire cu Iohannis. FMI atrage atentia asupra vulnerabilitatii cadrului fiscal-bugetar

E.b. | 17.03.2017

Seful misiunii FMI pentru Romania, Reza Baqir, a atras atentia intr-o discutie cu presedintele Klaus Iohannis ca "actualul cadru fiscal-bugetar prezinta o serie de riscuri si vulnerabilitati", potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Pe aceeași temă

 

Seful FMI a mai spus ca Romania are nevoie de cresterea performantelor in absorbtia fondurilor europene si imbunatatirea semnificativa a colectarii veniturilor de catre ANAF, dar si de asigurarea predictibilitatii si sustinerea in continuare a luptei impotriva coruptiei.

 

Intrevederea celor doi oficiali a avut ca scop prezentarea principalelor concluzii ale misiunii periodice de evaluare, in virtutea statutului Romaniei de tara membra a Fondului Monetar International.

 

Seful misiunii FMI, Reza Baqir, a subliniat necesitatea unor politici economice sanatoase, care sa consolideze cresterea economica din ultimii ani a Romaniei, mai ales in contextul in care actualul cadru fiscal-bugetar prezinta o serie de riscuri si vulnerabilitati, potrivit sursei citate.

 

"A fost prezentata nevoia de a regandi trendul politicilor economice din ultimii ani, de la politici si masuri axate pe stimularea puternica a consumului, catre politici de sustinere a investitiilor si a structurii productive a economiei Romaniei", se mai arata in comunicatul Cotroceniului. 

 

Comunicatul Administraţiei Prezidenţiale

 

Întrevederea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu șeful misiunii FMI în România, domnul Reza Baqir

 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit joi, 16 martie a.c., la Palatul Cotroceni, vizita delegaţiei FMI condusă de domnul Reza Baqir, şeful misiunii pentru România.

 

Întrevederea a avut ca scop prezentarea principalelor concluzii ale misiunii periodice de evaluare, în virtutea statutului României de ţară membră a Fondului Monetar Internaţional.

 

Temele abordate s-au axat pe evoluţiile economice recente ale României. Şeful misiunii FMI a subliniat necesitatea unor politici economice sănătoase, care să consolideze creşterea economică din ultimii ani a României, mai ales în contextul în care actualul cadru fiscal-bugetar prezintă o serie de riscuri şi vulnerabilități.

În cadrul întâlnirii, a fost prezentată nevoia de a regândi trendul politicilor economice din ultimii ani, de la politici și măsuri axate pe stimularea puternică a consumului, către politici de susţinere a investiţiilor şi a structurii productive a economiei României.

 

În acest sens, reprezentanții FMI au arătat că România are nevoie de creşterea performanțelor în absorbția fondurilor europene și îmbunătăţirea semnificativă a colectării veniturilor de către ANAF, dar și de asigurarea predictibilității şi susţinerea în continuare a luptei împotriva corupției.

 

Preşedintele României a menţionat importanţa creşterii încrederii în economia României, prin politici publice credibile, eficienţă şi transparenţă a cheltuielilor publice, dar şi printr-un cadru competitiv pentru mediul de afaceri.

 

În încheierea întrevederii, a fost reafirmată dorinţa de a continua colaborarea bună dintre România şi Fondul Monetar Internațional, astfel încât climatul economic general să fie stabil şi favorabil creşterii prosperităţii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22