Guvernul le da demnitarilor 1.000 de euro pentru chirie, ca sa «nu mai vina cu bani de acasa»

E.b. | 17.03.2017

Alina Petrescu, purtatorul de cuvant al Guvernului, incearca sa explice de ce a fost nevoie sa li se dea demnitarilor mai multi bani de chirie. "Anul trecut din 118 demnitari s-a constatat ca aproximativ 40% au fost nevoiti sa suplimenteze din fonduri proprii toate aceste cheltuieli", sustine Petrescu.

Pe aceeași temă

 

    
 

Petrescu a precizat ca plafoanele pentru chiriile ministrilor si secretarilor de stat se actualizeaza anual, iar anul trecut, dintre cei 118 beneficiari, aproape 50 au fost nevoiti sa suplimenteze din fonduri proprii cheltuielile de cazare.

 

"Este vorba de cresterea plafoanelor pentru decontare. Va reamintesc ca tot ceea ce inseamna chirii, cheltuieli de intretinere a locuintelor de serviciu si amortizarea bunurilor, inclusiv a mobilierului se asigura de institutiile publice in care demnitarul respectiv activeaza. Se face o actualizare anuala a acestor plafoane.

 

Anul trecut din 118 demnitari s-a constatat ca aproximativ 40% au fost nevoiti sa suplimenteze din fonduri proprii toate aceste cheltuieli. In consecinta si avand in vedere ce va spuneam mai devreme ca se face acea actualizare anuala rezulta pentru ministri, inclusiv persoanele care ocupa functii asimilate celei de ministru, precum si de ministri delegati pe durata mandatului, se asigura decontarea cheltuielilor de cazare si se majoreaza cu 7.000 de lei pe an, se stabileste asadar un plafon maxim anual de 55.000 de lei.

 

Pentru secretarii de stat este vorba de o decontare pe o perioada de trei luni de la data numirii se majoreaza cu 1.500 de lei pe an, iar pentru persoanele care ocupa functia de viceprim-ministru, ministru, ministri de stat, ministru delegat si functii asimilate de ministru decontarea se majoreaza cu 7.000 de lei, plafonul maxim ajunge la 55.000 de lei", a declarat Alina Petrescu, conform ziare.com.

 

Ea a spus ca mai multe criterii au stat la baza majorarii acestor plafoane.

 

"De exemplu, incepand cu 1 ianuarie 2016, plata impozitelor si taxelor aferente cladirilor si terenurilor revine in totalitate societatii la data la care au fost stabilite tarifele aplicate. In prezent, nu fusesera incluse aceste taxe. Dupa aceea, este vorba de o reevaluare a cladirilor, care a dus si ea la o crestere a cheltuielilor. (...) In 2016 fata de 2014 cheltuielile pentru administrarea cladirilor au crescut", a precizat Petrescu.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22