MRU: În România va apărea un partid de extremă dreaptă; o chestiune de luni, poate de ani

E.b. | 17.03.2017

Mihai Răzvan Ungureanu a susţinut, în cadrul unei prelegeri susţinute joi, la Facultatea de Studii Europene a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj, că este „o chestiune de luni, cel mult de câţiva ani“ apariţia unui partid de extremă dreaptă în România, conform Pressone.ro.

Pe aceeași temă


 

  
 
Aceasta a fost prima ieșire publică a lui MRU după demisia sa de la conducerea Serviciului de Informații Externe.
 

Conferința susținută de fostul șef al SIE s-a numit "Bătrâna Europă și noul naționalism". El a punctat de mai multe ori ideea că noul naționalism pare să nu semene cu nimic din ceea ce am mai văzut și trăit până acum.

 

 

"Ne bucurăm că a pierdut Geert Wilders în Olanda? Chiar a pierdut? Se poate spune că Wilders a câștigat, fiindcă partidul său (Partidul Libertății, PVV - n.r.) are mai multe locuri în Parlamentul Olandez decât avea în 2012. Rezultatele ne arată că el a crescut constant în opțiunile electoratului", a spus Mihai Răzvan Ungureanu, conform Pressone.ro.

 

El a subliniat că populismul și neo-naționalismul devin, în aproape toată Europa, elementul central al discursului unor forțe politice de rang doi sau trei, importante în menținerea alianțelor la guvernare.

 

"Ceea ce e interesant este că acești lideri au un discurs antisistem, care asmute poporul împotriva guvernului corupt și subliniază mereu vina supranațională. Aceste partide nu sunt teritoriale, ele sunt izolaționiste și anti-europene.
Ele monetizează teama mai mult decât o făceau partidele de extremă din perioada interbelică. Și încă un detaliu. Partidele de extremă dreapta nu mai au un argument confesional. Nici măcar în Grecia, partidul neonazist Zorii de Aur nu mai colaborează cu Biserica", a arătat Mihai Răzvan Ungureanu.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22