Cristian Preda: Nu cred că PSD se va opri, se întâmplă lucruri din ce în ce mai stranii

E.b. | 17.03.2017

Iată ce declară la RFI eurodeputatul Cristian Preda (grup PPE), care spune că “ticăloşia e atât de mare”, încât nu mai e timp să se discute despre strategiile de dezvoltare a ţării.

Pe aceeași temă

 

 

 

Cristian Preda observă, într-un interviu oferit RFI, că “dezbaterea publică e destul de săracă atunci când vine vorba de opţiuni politice, de alegeri politice importante. De la alegeri încoace nu discutăm decât despre planul PSD-ului de a-i amnistia, de a-i ierta pe corupţi, condamnaţi sau potenţial condamnaţi. Asta e stupid”.

 

PSD şi ALDE au încercat să facă următorul târg: au spus vă mărim salarii, pensii, stipendii, burse şi aşa mai departe, dar fiţi şi voi mai îngăduitori cu corupţii! Cam ăsta este târgul pe care l-au propus şi au crezut că le merge. Acum, a ieşit în stradă mai multă lume decât a ieşit vreodată în istoria noastră modernă (…). Deci la noi, marea dezbatere pare să fie şi unica dezbatere. E colosal de grav ce vor să facă, propunând această îngăduinţă, această înţelegere pentru cazurile de corupţie. Să-i iertăm, domnule, să fim îngăduitori, ce, au furat şi ei un milion! Cam asta e filozofia. Mai sunt unii care spun lasă, să fure, dar să ne dea şi nouă ceva. E foarte grav că se întâmplă asta, dar acest lucru blochează orice dezbatere publică, pentru că e ticăloşia atât de mare, încât nu mai ai timp să discuţi cum ar trebui să arate politica energetică, în ce fel ar trebui făcută politica socială, unde se poate modifica, astfel încât să nu produci dezechilibre. Totul pare un târg aiuritor”, afirmă europarlamentarul.

 
 

 

 

"Se întâmplă lucruri stranii"

 

 

 

Cristian Preda crede că PSD şi ALDE nu se vor opri: “Nu par să se oprească, pentru că sunt lucruri din ce în ce mai stranii. Săptămâna asta, cei care îşi doresc o politică decentă, oameni deştepţi în Guvern, care vor să scăpăm de pungăşiile astea care domină din păcate elitele politice au fost ameninţaţi de un deputat pesedist cu arma şi PSD-ului i-au trebuit două zile ca să spună ceva. Atunci când voci critice s-au ridicat în PSD, cum a fost cazul primarului de la Iaşi, l-au executat imediat, imediat au sărit nu ştiu câţi din conducerea partidului să spună nu se poate, trădătorule! Acum când un deputat a spus am o armă acasă, o deţin ilegal şi dacă-mi trece mie prin cap, ies şi trag în cine vreau eu, au stat 48 de ore ca să spună ah, e cam exagerat. Şi omeneşte e absurd să te pui în această situaţie”.

 

“Nu cred că se vor opri, vor încerca tot felul de tertipuri, pentru că din păcate, reţelele care domină decizia în aceste partide şi e vorba, mă tem, în mare măsură şi de Opoziţia din PNL, reţelele care domină aceste partide includ, dacă nu uneori sunt dominate de personaje de acest gen, care au mari probleme cu justiţia”, spune deputatul european.

 

 

 

 

"Strada nu oboseşte, asta e clar"

 

 

 

Cristian Preda avertizează PSD că “strada nu oboseşte, asta e clar. Pe de altă parte, nu poţi să neglijezi strada, pentru că e masivă, spune ceva demn. În acelaşi timp, nu poţi să guvernezi cu strada, pentru că strada e de asemenea foarte diversă, sunt acolo oameni din toate categoriile şi dacă vine vorba de politici concrete, nu poţi să faci nimic, într-un fel, pentru că nu există o traducere politică a străzii în toată diversitatea ei, nu există un partid Rezist, cum s-a zis la un moment dat. Diversitatea e mult prea mare. Ceea ce uneşte strada e doar dorinţa de a avea oameni corecţi şi oameni deştepţi. Eu cred că există în România, cu sensibilităţi la stânga şi la dreapta, oameni corecţi şi deştepţi”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22