Grindeanu apreciază faptul că Olguţa Vasilescu a chinuit amarnic engleza şi franceza la ONU

E.b. | 18.03.2017

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, răspunzând unei întrebări, că apreciază efortul Liei Olguţa Vasilescu, ministrului Muncii, de a susţine discursuri în engleză şi franceză la ONU.

Pe aceeași temă

 
 

 

 

Grindeanu a spus însă că, dacă ar fi fost în locui ei, ar fi ales să se exprime în limba română. Prim-ministrul a adăugat însă că ”nu se dau examene de limbi străine când ocupi o funcţie de ministru”.

 

Întrebat, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Timişoara, în sediul Consiliului Judeţean Timiş, ce părere are despre prestaţiile ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, atunci când a susţinut discursuri în limbi străine, premierul Sorin Grindeanu a declarat că ”nu se dau examene de limbi străine când ocupi o funcţie de ministru”.

 

Credeţi că merită să intrăm în subiectul ăsta? L-am auzit si pe Emil Boc vorbind în engleză. Nu se dau examene de limbi străine când ocupi o funcţie de ministru, ci trebuie să ştii domeniul pe care îl gestionezi. Eu apreciez efortul Olguţei Vasilescu de a vorbi engleza şi franceza în două zile, una dupa alta. În locul ei, aş fi vorbit în limba română pentru a fi înteles mai bine”, a declarat Sorin Grindeanu, conform News.ro.

 

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a participat la cea de-a 61-a sesiune a Comisiei ONU pentru condiţia femeii, ocazie cu care a susţinut discursuri în limbile engleză şi franceză. 

 

Ea a fost criticată pe internet pentru modul în care s-a exprimat în cele două limbi străine.

 

****************

 

 

Criticile au fost îndreptăţite pentru că Olguţa Vasilescu a "chinuit amarnic" atât limba lui Shakespeare, cât şi pe cea a lui Voltaire, după cum se vede înregistrările de mai jos, care au stârnit comentarii acide pe internet. De ce nu a vorbit în română rămâne, deocamadată, un mister.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22