Raluca Turcan anticipeaza caderea Guvernului: In trei luni, situatia o sa explodeze

E.b. | 19.03.2017

Raluca Turcan, presedintele interimar al PNL, a declarat ca se asteapta la o cadere a Guvernului Grindeanu pe fondul unor masuri pe care liderul liberal le-a caracterizat ca fiind "iresponsabilitati economice" lipsite de "ancora".

Pe aceeași temă

 


Raluca Turcan, a declarat la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca cele mai recente masuri economice de marire a salariilor bugetarilor si de crestere a pensiilor sunt un "heirupism fara nicio ancora economica", ea explicand ca in acest fel presiunea s-a mutat pe autoritatile locale.

 

"Intr-un heirupism fara nicio ancora economica, (Guvernul ) a inceput sa imprastie in stanga si in dreapta cu mariri de salarii si cu angajamente pentru mariri de pensii.

 

Acesti bani trebuie sa vina de undeva, dar la Guvern nu sunt mai multi bani pentru ca nu au investitii si investitorii nu sunt motivati sa creeze locuri de munca.

 

Atunci au mutat toata presiunea pe primarii si consilii judetene, unde toate cheltuielile cu salariile trebuie sa fie suportate din bugetele locale. In foarte multe localitati, cheltuielile sunt peste nivelul veniturilor din institutiile respective", a declarat Turcan, conform ziare.com.

 

Raluca Turcan a mai spus ca se asteapta ca in urmatoarele trei luni Guvernul Grindeanu sa cada: "Este un blocaj fara precedent si din punctul meu de vedere este foarte posibil ca in trei luni aceasta situatie sa explodeze, Romania sa ajunga sa se indatoreze din ce in ce mai mult pe generatiile viitoare.

Putem asista la o cadere a actualului Guvern, pentru ca obsesia impotriva justitiei si iresponsabilitatea economica nu se poate sa nu conduca in aceasta directie spre care se indreapta orbiti".

 

 

 

"Politica retrograda"

 

 

 

Raluca Turcan l-a dat  drept exemplu pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, la capitolul "politica retrograda", reprosandu-i acestuia faptul ca este ancorat in trecut si ca se poarta de "parca il asteapta in vizita de lucru pe tovarasul Ceausescu".

 

"Un exemplu de ceea ce inseamna politica retrograda si ancorata in trecut este insusi ministrul Agriculturii, care parca il asteapta in vizita de lucru pe tovarasul Ceausescu. In loc ca agricultura sa devina un domeniu de crestere economica cu un potential extraordinar", a spus Turcan.

 

Ea a declarat ca in contextul componentei actuale nu are sperante de la acest Guvern, acuzandu-l pe ministrul Agriculturii ca nu intelege parghiile moderne de dezvoltare a agriculturii.

 

"Din nefericire, intelegerea parghiilor moderne de dezvoltare a agriculturii este practic imposibila cu personaje precum Daea. De aceea, nu am sperante de la aceasta guvernare pentru ca nu are ce mult bine sa aduca pentru romani", a mai declarat Turcan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22