Deși consideră anchetarea sa neconstituțională, Rădulescu-mitralieră se autosuspendă din PSD

Dora Vulcan | 20.03.2017

"Deputatul mitralieră" a decis să se autosuspende din PSD şi să plece în concediu pentru că a fost afectat de scandalul mediatic. Audiat de Parchet, Rădulescu spune că anchetarea sa este neconstituțională și că se consideră nevinovat.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a cerut chiar demisia, însă deputatul s-a rezumat doar la autosuspendare

 

 

Între timp, însă, Cătălin Rădulescu, a fost audiat de Parchetul General în dosarul în care este acuzat de tulburarea liniştii publice. Potrivit Biroului de presă al Parchetului General, audierea lui Rădulescu a avut loc săptămâna trecută, el fiind chemat ca martor în dosarul deschis in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de tulburare a liniştii şi ordinii publice.

 

Parchetul General s-a sesizat din oficiu în acest caz după ce Cătălin Rădulescu, deputat PSD de Argeş, a declarat într-un interviu pentru "Adevărul" că deține o mitralieră AKM, cu care a tras la revoluție și că nu ar ezita să o folosească din nou chiar împotriva celor care protestează în Piața Victoriei, împotria guvernului. 

 

 

 

Rădulescu consideră ”neconstituțională” anchetarea sa

 

 

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu spune că anchetarea sa este neconstituțională. „Constituția României, opiniile și declarațiile politice ale unui parlamentar sunt supuse imunității și că orice altfel de anchetă privind declarațiile și opiniile politice ale unui parlamentar, este ilegală și neconstituțională”, precizează deputatul într-un comunicat de presă. Cătălin Rădulescu spune însă că s-a autosuspendat din PSD până la finalizarea anchetei.

 

 

 „În urma scandalului mediatic și a presiunilor mediatice care au avut loc asupra mea și asupra partidului meu, precizez următoarele:

 

Regret faptul că au fost interpretate cuvintele mele în alt sens, total distorsionat și neadevărat, fiind luate fraze din subiecte diferite, dintr-un interviu de 90 de minute, și atașate în mod securistic într-un filmuleț de 2 minute.

 

Îmi cer scuze persoanelor de bună credință care s-au simțit lezate prin interpretarea nedreaptă a cuvintelor mele; în decursul carierei mele și până la aceasta vârstă, nefiind implicat niciodată în niciun fel de act de tulburare a liniștii publice.

 

Pe de altă parte, afirm că, așa cum prevede Constituția României, opiniile și declarațiile politice ale unui parlamentar sunt supuse imunității și că orice altfel de anchetă privind declarațiile și opiniile politice ale unui parlamentar, este ilegală și neconstituțională, libertatea de opinie fiind un drept câștigat prin Revoluția Română din 1989.

 

Întrucât am o vechime de 21 de ani în PSD, nu doresc ca imaginea partidului și a președintelui PSD să fie prejudiciate în niciun fel, mă autosuspend până la clarificarea aspectelor ce țin de acest scandal mediatic, pentru a dovedi buna mea credință și faptul că interpretarea dată cuvintelor și opiniilor mele a fost denaturată, pentru a-mi decredibiliza imaginea si activitatea politică.

 

Rămân fidel principiilor, programului și conducerii PSD”, se arată într-un comunicat de presă trimis de deputatul PSD, citat de Digi24.

 

 

Vineri, polițiștii argeşeni au anulat permisul de port-armă al deputatului Cătălin Rădulescu, după ce au verificat, la locuinţa acestuia, modul în care sunt deţinute armele şi au constatat că parlamentarul păstra fără piedică mitraliera AKM pentru care nu avea dreptul de a deţine muniţie şi au descoperit şi muniţie care nu se potriveşte armei de vânătoare pe care Rădulescu o deţinea legal.

 

 

 Deputatului PSD Cătălin Rădulescu i-a fost suspendat permisul de port-armă, după declarațiile făcute de parlamentar în spațiul public, au declarat vineri, pentru Agerpres, surse judiciare. Iar liderul PSD Liviu Dragnea spune că e foarte puțin probabil să mai rămână în PSD.

 

 

Dragnea propune excluderea sa din PSD

 

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Reşiţa, că este „foarte puţin probabil” ca deputatul Cătălin Rădulescu să mai rămână în PSD, în condiţiile în care afirmaţiile sale privind protestatarii sunt „de o gravitate foarte mare”, motiv pentru care el le va propune colegilor sancţiunea maximă, transmite Digi 24.

 

 

 

Nu putem să ne prefacem că declaraţiile dumnealui au fost nişte glume sau că nu sunt importante. Am vorbit cu colegii mei, într-un termen rezonabil o să avem o întâlnire, nu o să facem un Comitet executiv doar pentru acest caz, dar, din punctul meu de vedere, este foarte puţin probabil ca Cătălin Rădulescu să mai rămână cu noi cel puţin pentru o perioadă”, a afirmat Liviu Dragnea, întrebat despre situaţia lui Cătălin Rădulescu în urma afirmaţiilor pe care acesta le-a lansat la adresa protestatarilor.

 

 

Liderul PSD a mai spus că declaraţiile lui Cătălin Rădulescu sunt „de o gravitate foarte mare”, motiv pentru care le va propune colegilor „sancţiune maximă” în cazul deputatului.

 

 

„Afirmaţiile sunt de o gravitate foarte mare, dincolo de alte excese pe care le-a mai avut. Să spui ca posesor legal de arme de foc că eşti dispus să le foloseşti, în primul rând nu ştiu dacă mai poate rămâne deţinător, nu e treaba mea, că nu Parlamentul se ocupă de asta, probabil că alte sturcturi, MAI, Poliţie. Nu poate fi trecut cu vederea şi eu sunt dispus să propun colegilor mei sancţiunea maximă”, a conchis preşedintele PSD.

 

 

 

Lăsat fără cele două arme

 

 

Cătălin Rădulescu s-a prezentat vineri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș, iar ulterior au fost efectuate verificări inclusiv la locul de deținere a armelor, transmite Agerpres.

 

 

Polițiștii din Argeș s-au sesizat din oficiu și au anunțat, pe 14 martie, că fac verificări cu privire la respectarea regimului armelor și munițiilor, după ce Rădulescu a afirmat că deține o armă letală.

 

 

"Referitor la declarațiile apărute în spațiul public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale, vă informăm că Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș s-a autosesizat și desfășoară activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor, cu modificările și completările ulterioare", se precizează într-un punct de vedere transmis la acel moment de IPJ Argeș.

 

 

De asemenea, Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice, în urma declarațiilor făcute de deputatul Cătălin Rădulescu.

 

 

 

Deputatul PSD de Arges Catalin Radulescu a spus luni ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui infruntati cu tunuri de apa și că el e pregătit să folosească mitraliera AKM pe care o are de la Revoluție

 

 

 

Mai mult, el spune în interviul acordat Adevărul ca si-a pastrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie si este pregatit sa o foloseasca din nou:

 

 

"Nu o sa mi-o ia nimeni in viata vietilor si o tin, ca poate vreodata, daca mai vine cineva cu vreo idee din asta sa transforme statul asta pentru care am luptat noi, sunt pregatit sa ies cu arma sa trag, imediat."

 

 

El spune ca oamenii care au iesit sa protesteze in Piata Victoriei au fost scosi in strada si manipulati si ca ar trebui sa se intervina cu tunurile cu apa impotriva acestora:

 

 

"Pentru ce se mai duc oamenii in Piata Victoriei acum si de ce noi nu iesim impotriva lor cu tunurile cu apa daca nu mai au motiv? Nu putem sa transformam un loc in maidan. (...) Nu poti in fiecare zi un loc sa-l transformi intr-un maidan. Sa stea ca prostii in fiecare seara acolo? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii? Nu au iesit pentru nicio ordonanta. Au fost scosi in strada si manipulati groaznic de cine a avut interes sa ii manipuleze. (...) Multi ies in strada la orice e dat pe Facebook si au fost adusi de la multinationale".

 

 

Deputatul PSD de Argeș vorbeste si despre mitraliera AKM cu care a tras la Revolutie si pe care spune ca a pastrat-o si este pregatit sa o foloseasca oricand, "imediat":

 

 

"Eu arma cu care am tras la Revolutie mi-am pastrat-o. Niciodata n-am vrut sa o dau, o tin acasa ca si arma de panoplie. Am certificat de colectionar, nu o sa mi-o ia nimeni in viata vietilor si o tin ca poate vreodata mai vine cineva cu vreo o idee din asta sa transforme statul asta pentru care am luptat noi. Sunt pregatit sa ies cu arma sa trag. Imediat, imediat".

 

 

Intrebat daca se gandeste sa iasa sa traga in Piata Victoriei, el spune ca o poate face oriunde vrea:

 

 

"Pot sa ies unde vreau eu. Daca ma apuca pe mine vreo nebunie, pot sa ies unde vreau eu. E dreptul meu si riscul meu si hotararea mea in momentul ala".

 

  

interviul VIDEO, AICI

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22