Lupta pentru putere în ALDE: copreședinții Tăriceanu și Constantin se amenință reciproc

Dora Vulcan | 20.03.2017

După ce Constantin a anunțat că va contesta în instanță legalitatea întrunirii Delegației Permanente (prin care se convoacă Congresul), de la care a plecat furios duminică, Tăriceanu dă curs propriei amenințări privind excluderea lui Constantin, pe care acesta și-ar ”forța-o” prin acțiunile sale.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, aflat în război deschis cu celălalt copreședinte, Daniel Constantin, a spus că exclude orice înțelegere cu acesta și că, prin atacarea în instanță a legalității convocării delegației permanente, Constantn nu ar face decât să-și forțeze excluderea din partid. 

 

 

 

 

 „În momentul de față, cred că asta încearcă. Cred că, statutar, delegația permanentă nu o poate face (să îl excludă pe Daniel Constantin, n.r.), dar o poate face congresul. Eu nu țin cu tot dinadinsul să ajungem în stadiul acesta, însă declarațiile politice pe care le face mă pun serios pe gânduri”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Digi 24, cu privire la posibila excludere din partid a lui Daniel Constantin prin atacarea în instanță a legalității convocării delegației permanente care, la rându-i e menită a convoca Congresul. 

 

 

 

 

„Văd că avem o diferență majoră de percepție asupra realității politice și asupra modului în care noi, ca partid liberal, ne raportăm la chestiunile legate de drepturile și libertățile cetățenești și la modul în care trebuie să funcționeze instituțiile statului, la statul de drept, la rolul instituțiilor de forță, la rolul instituțiilor democratice. Dacă el vrea să se poziționeze ca om al sistemului, atunci - îmi pare rău - cu liberalismul intrăm într-o ciocnire frontală”, a spus Tăriceanu.

 

 

 

 

În momentul în care Daniel Constantin va începe să demareze acțiuni în instanță împotriva partidului, conducerea formațiunii va decide dacă îi retrage sprijinul politic pentru ocuparea funcției de vicepremier, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

 

 

 

 

"Cand incepe sa demareze actiuni impotriva partidului cum ar fi aceste actiuni in instanta atunci sigur ca o sa imi pun problema in mod serios daca acest lucru mai are sens".

 

 

 

 

El mai spune că ședința delegației permanente pe care Constantin vrea să o conteste în instanță și de la care a plecat duminică a fost "perfect valabila".

 

 

 

Tăriceanu susține că nu știe dacă Daniel Constantin are un "proiect comun" cu Victor Ponta dar a făcut referire la un eurodeputat din PC, partidul din care provine Constantin, care face parte din grupul extremist.

 

 

 

"Ma asteptam sa se ralieze grupului nostru, e in legatura cu cei din fostul PC, nu stiu ce face acolo" dar "pot sa imi pun in mod logic niste intrebari ce e cu aceste legaturi, la ce folosesc", pe fondul revenirii in dezbaterea publica a ideii "unui partid nationalist, PRU si nu mai stiu ce", a comentat Tariceanu.

 

 

 

"Probabil si acest parlamentar va avea un rol. Nu stiu daca dl Constantin are vreun gand. Pana acum mi se parea lipsit de sens dar in momentul acesta incep sa imi pun intrebari", a mentionat acesta.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22