Augustin Lazăr, procurorul general: Nu demisionez. Îmi fac datoria conform fişei postului

E.b. | 21.03.2017

Augustin Lazar, procurorul general al României, a declarat că nu are de ce să îşi dea demisia, după evaluarea făcută de ministrul Justiţiei la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, afirmând că este optimist şi că îşi face datoria conform fişei postului.

Pe aceeași temă

 

 

Augustin Lazăr a spus, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii, că din 15 martie, când s-a întâlnit cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu a mai discutat cu acesta

 

 

 

"Procurorii sunt relaxaţi, nu se uita la talk-show-uri"

 

 

 

Întrebat dacă intenţionează să îşi dea demisia, înaintea anunţăruii concluziilor verificării făcute de ministrul Justiţiei la Ministerul Public, Augustin Lazar a spus: “De ce să îmi dau demisia? Procurorii îşi îndeplinesc misiunea exact aşa cum scrie în lege, procurorii sunt relaxaţi, nu se uita la talk-show-uri şi îşi îndeplinesc misiunea, munca lor… Sunt optimist şi îmi fac datoria conform fişei postului", conform News.ro.

 

Tudorel Toader,mMinistrul Justiţiei, a declarat marţi că finalul verificărilor la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi DNA se apropie şi că în termenul stabilit va comunica concluziile şi argumentele care au dus la acestea. Tudorel Toader a mai spus, referitor la declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis că este optimist în ce priveşte aceste verificări, că şi el este “optimist în statul de drept”.

  

Întrebat ce spune despre declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care a arătat că este optimist în ceea ce priveşte verificările Ministerului Justiţiei, Tudorel Toader a răspuns: "Şi eu sunt optimist în statul de drept".

 

*******************

 

Tudorel Toader, a anunţat, în 12 martie, că va discuta cu procurorul general Augustin Lazăr şi, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, considerând că s-a încălcat legea, conform deciziei Curţii Constituţionale, şi a dat de înţeles că nu exclude nici varianta ca cei doi să demisioneze până atunci.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22