Un deputat PSD compara DNA cu politia politica din anii '50, care lupta cu «dusmanii poporului»

E.b. | 21.03.2017

Valentin Boboc, deputat PSD din Teleorman, spune ca lupta anticoruptie e similara cu lupta impotriva burghezo-moşierimii din anii '50. Boboc a devenit celebru dupa publicarea stenogramele din Dosarul Referendumul.

Pe aceeași temă


  

 

Valentin Boboc, deput PSD (ales in Teleorman, fieful lui Liviu Dragnea),  a declarat ca "intre lupta impotriva burghezo-mosierimii din anii '50, in dispretul drepturilor si libertatilor individuale, si lupta impotriva coruptilor, inventati de masina de propaganda a sistemului, este o similitudine care nu poate sa nu nelinisteasca opinia publica romaneasca".

 

Boboc a devenit celebru dupa publicarea stenogramelor din Dosarul Referendumul, interceptarile aratand cum primea ordine de la Dragnea sa scoata oamenii la vot.


Boboc, aflat la al doilea mandat de deputat, a facut declaratiile la emisiunea "Antena partidelor parlamentare" de la Radio Romania Actualitati, conform HotNews.

 

"Respectarea separaţiei puterilor în stat şi a normelor statului de drept nu este o chestiune facultativă pentru nimeni. În caz contrar, nu ne mai aflăm în România, acea ţară democratică ce doreşte să aparţină Uniunii Europene, ci ne putem considera, eventual, într-o dictatură de tip sud-american, al cărei climat politic este marcat de şantaj, tensiune şi teroare", a mai spus colegul de partid si de judet al lui Liviu Dragnea.

 

"Au revenit în actualitate toate metodele prin care în anii '50 clasa politică românească a fost eliminată din actualitatea luptei politice. Între lupta împotriva burghezo-moşierimii de atunci, în dispreţul drepturilor şi libertăţilor individuale, şi lupta împotriva corupţilor, inventaţi de maşina de propagandă a sistemului, este o similitudine ce nu poate să nu neliniştească opinia publică românească. Mai devreme sau mai târziu, dar, cu certitudine, nu peste mult timp, opinia publică românească va observa că în această luptă nu corupţia este afectată, ci doar democraţia românească, jertfită pe altarul intereselor înguste de partid", si-a incheiat Boboc declaratia de la Radio Romania Actualitati.

 

 

In precedentul mandat de deputat, Boboc a avut in patru ani doua luari de cuvant (dintre care una la depunerea juramantului), o declaratie politica, o singura intrebare adresata Guvernului si 29 de propuneri de legislative.


Boboc are 5 terenuri, 3 imobile de locuit, si a donat 63.000 de lei in campania electorala a PSD pentru parlamentare.

 

 

 

Dosarul Referendumul

 

 

 

El apare in transcrielile din Dosarul Referendumul, in care Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de inschisoare cu suspendare. Potrivit Adevarul,

Boboc a fost sunat de Liviu Dragnea in ziua referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu. Iata un fragment din stenograma prezentata de Adevarul:


Boboc: Da, să trăiţi!


Dragnea: Băi ... Vali, văd că Victor (n.n.: Victor Drăguşin, primarul Alexandriei) are telefonul închis, aveţi decât 38% prezenţă în Alexandria ...


Boboc: Ştiu, şefu’! Din casă în casă, uite, acum sunt prin zona asta pe la Agricol, pe aici ... din casă în casă o iau ...


Dragnea: Aşa!


Boboc: Dar au început să vină, acuma au început să vină. Au fost la ţară.


Dragnea: Băi, am înţeles, dar organizaţi-vă să mi-i aduceţi pe toţi la vot, băi! Îi legaţi, îi luaţi în braţe ...


Boboc: Asta le facem, batem din uşă în uşă! Din uşă în uşă am luat-o pe toate străzile!


Dragnea: Luaţi-i, mă, rugaţi-i frumos. Dar e toată lumea împânzită în oraş?


Boboc: Da, şefu’, toţi îi am peste tot.


Dragnea: Liberalii?


Boboc: Aicea ... îi certai niţel, asta făceam când m-aţi sunat dumneavoastră, că ei au dus pe la ţară şi le-am zis să-i adune pe toţi de la ţară că acolo s-au cam terminat, hai să îi aducem pe toţi încoace, în oraş.


Dragnea: Zi, mă, să îi aducă în oraş, mă!


Boboc: Păi, asta ... şi că zise că îi aduce pe toţi în oraş acuma.


Dragnea: Bine, bine! 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22