Dragnea intervine în scandalul din ALDE. Daniel Constantin aruncă mănușa: ar putea candida

Dora Vulcan | 21.03.2017

Pe Dragnea se pare că l-au lăsat nervii de pe urma scandalului din ALDE și a replicilor nesfârșite pe care și le servesc reciproc coliderii Daniel Constantin și CPTăriceanu. Marți, partenerul din coaliția de guvernare, Liviu Dragnea, i-a convocat separat în biroul său de la Parlament.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Co-preşedinţii ALDE, Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu, s-au întâlnit marţi, separat, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în biroul acestuia, dar niciunul dintre ei nu a spus ce au discutat, informează Agerpres.

 

 

 

Imediat după şedinţa de plen a Camerei, Daniel Constantin a intrat în biroul lui Dragnea, unde a stat mai multe minute, iar imediat după plecarea acestuia a venit, la Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, scrie agerpres.ro.

 

 

 

"Nu sunt informaţii de interes public, am avut o discuţie cu domnia sa (Liviu Dragnea - n.r.) ca parteneri în coaliţia de guvernare", a afirmat Constantin, întrebat ce a discutat cu Dragnea.

 

 

 

El a adăugat că nu a ştiut că va veni ulterior şi Tăriceanu.

 

 

 

"Şi dânsul (Călin Popescu Tăriceanu - n.r.) este membru în coaliţia de guvernare, nu ştiam că o să meargă ulterior. Cu domnul Dragnea nu am discutat despre problemele din coaliţie. Nu sunt informaţii de interes public, când o să fie, vă spun. Eu nu divulg informaţii le pe care le discut cu cineva imediat, în spaţiul public", a mai spus Daniel Constantin, la Palatul Parlamentului.

 

 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a refuzat să vorbească despre discuţia pe care a avut-o cu Dragnea.

 

 

 

Vicepremierul Daniel Constantin, copreședinte ALDE, a declarat marți că nu este șantajabil, așa cum a lăsat de înțeles colegul său din ALDE, coliderul Tăriceanu

 

 

 

El a menționat că "acest conflict, care din păcate a ieșit în spațiul public", a plecat de la modalitatea în care se iau decizii de-a lungul timpului, transmite Agerpres.

 

 

 

"Deși am acceptat anumite nume să candideze la alegerile parlamentare, dintr-o dată dl președinte Tăriceanu a fost deranjat de anumiți colegi care n-au niciun fel de problemă de imagine și care, culmea, au adus și rezultate bune. Aceasta a fost cea mai mare problemă în dialogul pe care l-am purtat duminică. (...) Timp de doi ani de zile, de când am făcut congresul de fuziune, poate că eu și colegii mei, de bună credință, am acceptat în unele județe să mai intre unu în plus, câte unul din echipa dlui Tăriceanu, și încet-încet s-a ajuns la un anumit dezechilibru. Dar, dacă ne întoarcem la statut, e scris foarte clar că toate forurile de conducere până la congres trebuie să fie constituite din echipe paritare. Despre asta este vorba, asta nu s-a respectat", a explicat copreședintele ALDE, care a calificat congresul ALDE ca fiind o cursă în care Călin Popescu-Tăriceanu "aleargă singur".

 

 

 

Daniel Constantin a menționat că decizia Delegației Permanente de duminică a fost atacată la Comisia de etică din ALDE, și componența acesteia și, pe cale de consecință, pasul următor va fi depunerea și în contencios administrativ.

 

 

 

 

"Așteptăm ca instanța să se pronunțe și apoi să revenim la normalitate. (...) Eu îmi fac treaba în continuare în guvern, azi dimineață am avut și un protest pe legea salarizării. (...) Colaborez foarte bine cu colegii din guvern și sper să putem îndeplini programul de guvernare, etapizat, la termenele pe care le-am prevăzut. Nu s-a adus niciun fel de atingere parteneriatului cu PSD, am apreciat echilibrul de care au dat dovadă în această perioadă, în frunte cu dl președinte Liviu Dragnea. (...) Dacă toți colegii vor fi parte la deciziile din viitor, nu am niciun fel de problemă vizavi de funcția mea în partid", a adăugat Daniel Constantin.

 

 

 

 

Potrivit acestuia, "anumiți colegi din ALDE ar fi trebuit să fie mai reținuți", "iar declarațiile jignitoare pe care le-au avut în această perioadă îi califică". "Există tentativa de a croi în jurul acestui subiect că eu am un alt proiect politic. Proiectul meu politic se numește ALDE și vreau să construiesc în continuare în ALDE", a punctat vicepremierul.

 

 

 

Constantin: nu mă tem să candidez. Dacă sunt provocat, voi candida

 

 

 Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a afirmat marţi, la Parlament, că, dacă va fi „provocat”, poate va candida la şefia partidului deoarece nu se teme de o astfel de candidatură, El a precizat că încă din decembrie i-a spus lui Călin Popescu Tăriceanu că nu avea intenţia să candideze, fiind practic o cursă în care Tăriceanu aleargă singur, iar dacă lucrurile se desfăşoară într-o asemenea manieră, preşedintele Senatului va ieşi pe locul doi.

 

 

 

 

„Eu am avut o discuţie cu domnul Tăriceanu, l-am informat că nu este o bătălie pentru funcţii, l-am informat din luna decembrie că nu aveam intenţia să candidez, practic e o cursă în care dânsul aleargă singur şi, dacă lucrurile se desfăşoară aşa cum se desfăşoară acum, probabil că va ieşi pe locul doi. Dânsul mi-a propus o funcţie de preşedinte executiv, o să reflectez asupra acesteia, reflectam asupra acesteia, nu ştiu dacă mai este cazul”, a precizat Daniel Constantin, citat de News.ro.

 

 

 

 

Întrebat dacă va candida la şefia ALDE pentru a-şi susţine propria poziţie în partid, Daniel Constantin a spus că nu exclude această posibilitate, dacă va fi „provocat”.

 

 

 

 

„Poate o să fac şi lucrul acesta dacă sunt provocat, dar pe un Congres care se desfăşoară pe principii corecte. Am vrut să vă spun că agreasem dinainte să nu candidez, pentru că vreau să demonstrez că îmi doresc progresul acestui partid, nu îmi doresc certuri. Dar dacă lucrurile se pun aşa, nu mă tem de o candidatură”, a conchis Daniel Constantin.

 

 

 

 

Chestionat ce vorbeşte cu Victor Ponta, vicepremierul a reiterat faptul că nu are un proiect politic cu social-democratul.

 

 

 

„Multe alte lucruri care ţin de viaţa privată, nu am un proiect pentru că ăsta a fost un element pe care anumiţi colegi, sunt subiectivi aici, foşti colegi din ALDE care cred că trebuiau în această perioadă să fie ceva mai diplomaţi, reţinuţi, au fost într-o anumită parte politică a partidului şi probabil că au simţit acum nevoia să se apropie mai mult. Dar cred că declaraţiile jignitoare, declaraţiile pe care le-au făcut în această perioadă îi descalifică. Proiectul meu politic se numeşte ALDE, vreau să construiesc mai departe în ALDE. Nu am un alt proiect politic în afara ALDE”, a subliniat Daniel Constantin.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22