Voiculescu acuză «personaje din PSD» pentru că AKH nu mai face transplant pulmonar românilor

E.b. | 21.03.2017

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii, reacţionează pe pagina sa de Facebok faţă de probleme majore legate de transplantul pulmonar cu acuzaţi grave la adresa unor «persoanje din PSD» sau apropiate acestui partid, pe care le şi numeşte.

Pe aceeași temă


  

Românii care au nevoie de un transplant pulmonar nu vor mai fi primiţi la clinica AKH din Viena


Asta în condiţiile în care în România nu se fac astfel de intervenţii chirurgicale. Florian Bodog, ministrul Sănătăţii spune că a cerut Agenţiei Naţionale de Transplant să ceară un răspuns oficial

 

Eurotransplat, organismul care reglementează astfel de proceduri nu a primit în ultima lună nicio notificare, în acest sens, din partea României. Această situaţie este „rezultatul direct al iresponsabilității și populismului unor personaje de prim rang din PSD și a apropiaților lor”, spune Vlad Voiculescu.

 
Spitalul AKH din Viena a reziliat unilateral contractul prin care erau realizate interventii de transplant pulmonar romanilor inscrisi pe lista, ceea ce este ilegal, a anuntat, marti, ministrul Sanatatii, Florian Bodog.

 

 

***********************

 

 

De peste 10 ani colaborarea dintre statul român și centrul de transplant pulmonar al AKH Viena funcționa fără probleme. Peste 40 români au fost salvați, după ce au fost îndrumați către acest centru de medici români și de alți pacienți care trecuseră prin aceleași greutăți.
Totul s-a sfârșit acum. Centrul de transplant pulmonar de la AKH-Viena nu mai primește pacienți români!,
scrie Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, pe pagina sa de Facebook.

 

Situația grea a relațiilor cu instituții respectabile din străinătate și situația fără speranță a câtorva zeci de oameni care nu vor supraviețui fără acest transplant este rezultatul direct al iresponsabilității și populismului unor personaje de prim rang din PSD și a apropiaților lor.
Cum a fost posibil așa ceva?

 

1. INVESTIȚIA

 

În ultimii ani, spitalul Sf. Maria - un spital de sector din capitală în subordinea Primăriei - a investit sub conducerea dr. Narcis COPCĂ peste 10 milioane de euro pentru înființarea unui "centru de excelență" pentru transplant. Banii s-au cheltuit, nu s-a făcut niciun transplant. Vă sună cunoscut? Floreasca, "centru de excelență" pentru arsuri, barocameră...?

 

 

2. PERSONALUL

 

Deși s-au cheltuit peste 10 milioane de euro, nu s-a angajat însă nici măcar un chirurg care să fi făcut un singur transplant de plămâni. Nici măcar unul. Un "centru de excelență în transplant" fără un singur specialistîn transplant.

 

3. ACREDITAREA

 

Cu toate astea, și cu toate că alte condiții nu erau îndeplinite de asemenea, centrul primește acreditare, cu susținerea Dr. ZOTA, în virtutea unor afinități și motivații pe care le voi detalia mai târziu*.

 

4. MANIPULAREA

 

În campania electorală, Gabriela FIREA, alături de Narcis COPCĂ (Sf. Maria) și Victor ZOTA (Agenția Națională de Transplant-ANT) au manipulat cu bună știință acreditând ideea că pacienții care au nevoie de transplant pulmonar sunt trimiși de mine la AKH- Viena. Și găsiseră și legătura: eu lucrasem și locuisem la Viena! Mă făceam astfel automat vinovat!
AKH Viena este un spital de stat, deci nu aș fi putut niciodată avea acțiuni sau părți sociale aici, iar dacă am ajutat vreodată vreun român care a venit acolo la tratament, am făcut-o gratis și am ajutat de multe ori cu bani, așa cum pot depune mărturie câteva zeci de familii cel puțin.
"
Ministrul Vlad Voiculescu vrea sa dezmembreze mortii romani si sa le trimita toate organele in strainatate" - Narcis Copca
Acuzațiile mincinoase la adresa mea nu importă aici însă. Acestea vor fi lămurite în instanță.

 

5. PUNEREA FUSTELOR ÎN CAP ÎN FAȚA INSTITUȚIILOR INTERNAȚIONALE

 

Acuzațiile mincinoase și iresponsabile la adresa unor instituții respectabile din străinătate au întotdeauna consecințe extrem de grave pentru pacienți! Mai devreme sau mai târziu.
EUROTRANSPLANT - organizația internațională responsabilă pentru coordonarea activității de transplant în țări precum Austria, Belgia, Germania, Luxemburg, Olanda, Slovenia - a fost numită în fața mea și în spațiul public "un ong care vrea să ducă organele românilor în Germania" (de către dr. ZOTA, preluat apoi și de confratele dr. COPCĂ) iar experții invitați în România pentru a ajuta la evaluarea realistă a capacității noastre de a face transplantul pulmonar au fost amenințați de avocații dr. COPCĂ.


AKH VIENA - spitalul unde zeci de parlamentari, miniștri și alți demnitari merg liniștiți, ei și rudele lor, devenise dintr-o dată proprietatea mea privată. Experților în transplant de la AKH Viena li s-a spus - de către același Narcis COPCĂ și avocații acestuia - că spitalul este investigat de procurori(!!!). În condițiile acestea, și în condițiile în care statul român își plătește oricum cu întârziere de ani datoriile pentru unele tratamente, oare le-ar putea reproșa cineva că se vor ocupa de acum de pacienți austrieci, unguri, slovaci, cehi... dar nu și români?

 

6. POZIȚIA FAȚĂ DE MEDICII ȘI PACIENȚII ROMÂNI


Medicii români din Societatea Română de Pneumologie și pacienții cu transplant pulmonar au avertizat din timp, public, asupra consecințelor populismului celor mai sus mentionati!
Pentru Gabriela FIREA, Narcis COPCĂ și Victor ZOTA* nimic nu a contat. Agenda lor a fost alta. Pentru ei, pacienții și medicii acestora sunt doar niște unelte.
Toți cei de mai sus sunt plătiți din bani publici, din taxele plătite inclusiv de pacienții ale căror vieți sunt acum periclitate și de familiile lor., screi Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

---
 

*despre motivele și modul în care dr. ZOTA a "ajutat" la acreditarea centrului de transplant de la Sf. Maria și a blocat ani de zile colaborarea cu Eurotransplant... într-o postare următoare.

---
Ce spunea Societatea Națională de Pneumologie: https://www.facebook.com/vlad.voiculescu.3/posts/10211250324146620

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22