Ferma de porci detinuta de fiul lui Dragnea, milioane de euro din subventii UE si din buget

E.b. | 22.03.2017

Ferma de porci pe care o detine fiul lui Liviu Dragnea a incasat in ultimii trei ani circa 4 milioane de euro sub forma de subventii de la UE si bani de la stat, iar dupa castigarea alegerilor parlamentare, PSD a sustinut cresterea ajutorului de stat pentru producatorii de carne de porc.

Pe aceeași temă

 

Dezvaluirile au fost facute de Hotnews.ro, care prezinta cifrele oficiale obtinute de la Agentia pentru Plati si Interventii in Agricultura (APIA).

 

Conform sursei citate, Stefan Valentin Dragnea (28 de ani), fiul lui Liviu Dragnea, a devenit patron al Romcip SA din comuna Salcia in aprilie 2014, cand, potrivit contractelor de la Registrul Comertului, a preluat pachetul majoritar pentru doar 500 de lei.

 

Anterior, firma fusese detinuta de Petre Pitis, director si presedinte al Consiliului de Administratie al Tel Drum, compania de constructii asociata in mass-media cu Liviu Dragnea.

 

 

Ordonanta

 

 

Dupa castigarea alegerilor parlamentare de catre PSD, Ministerul Agriculturii a pus in dezbatere publica o ordonanta care prevede cresterea subventiei la porci pana la 10.000 de euro pentru fiecare 200 de capete.

 

Mai mult, in urma cu o luna, mai multi parlamentari PSD au depus la Senat un proiect de lege referitor la "Programul carne de porc in ferme romanesti" prin care se acorda scheme de ajutor de stat producatorilor de carne de porc, respectiv cate 10.000 de euro pentru porcii grasi care se livreaza abatoarelor autorizate, scrie HotNews.

 

In total, ferma detinuta de fiul lui Liviu Dragnea a primit peste 4 milioane de euro de la UE si din bugetul de stat pentru: imbunatatirea spatiilor de cazare a animalelor, iluminarea saivanelor, reducerea noxelor, corectarea nivelului nitritilor si nitratilor din apa si compensatii petru embargo-ul cu Rusia.

 

Ferma fiului lui Dragnea cumpara porci din Olanda si Germania la 25 de kilograme, ii ingrasa intensiv cu concentrate, dupa care ii sacrifica, iar carnea este vanduta pe piata romaneasca, firma beneficiind de subventiile UE.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22