Theresa May transmite regretele sale puternice pentru rănirea romanilor in atacul terorist

E.b. | 23.03.2017

Prim-ministrul britanic Theresa May a avut în cursul zilei de joi o discutie cu presedintele Klaus Iohannis pe marginea atacului terorist din Londra si a celor doi romani raniti. Presedintele Iohnnis a condamnat in termeni fermi atacul si a transmis condoleante familiilor victimelor.

Pe aceeași temă

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis, a avut joi o convorbire telefonică cu premierul Marii Britanii, Theresa May. Oficialul britanic a transmis "regretele sale puternice pentru rănirea lor (cetăţenii români răniţi în atentat -n.n.) şi speranţa că starea de sănătate a acestora, mai ales a cetăţenei romane aflate încă în stare critică, se va ameliora", potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

 

Preşedintele României a condamnat în termeni fermi atacul terorist care a avut loc ieri la Londra, lângă Parlament, simbolul democrației britanice, și a exprimat solidaritatea deplină a României și a poporului român cu Regatul Unit. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, totodată, în numele său şi al României, condoleanțe familiilor victimelor și urări de însănătoșire grabnică celor răniți.

 

Preşedintele României a transmis sprijinul deplin al României pentru continuarea luptei împotriva terorismului, evocând preocuparea pentru creşterea în amplitudine şi frecvenţă a fenomenului terorist, precum şi a gradului său de impredictibilitate.

 

 

În context, pronunțându-se ferm pentru intensificarea eforturilor comune de prevenire, descurajare și pedepsire a acestui fenomen reprobabil, Preşedintele Klaus Iohannis a amintit iniţiativa de creare a unei Curți internaționale împotriva terorismului, lansată în comun de România și Spania.

În spiritul Parteneriatului Strategic care leagă cele două țări, Preşedintele României a accentuat necesitatea intensificării și eficientizării cooperării bilaterale în sfera securității, inclusiv pe dimensiunea de contraterorism, se rpecizeaza in comunicatul Administratiei prezidentiale.

 

 

 

Prim-ministrul britanic Theresa May a confirmat joi că persoanele rănite în atacul de miercuri din fața Palatului Westminster sunt de mai multe naționalități.

 

Este vorba despre 12 britanici, trei elevi francezi, doi români, patru sud-coreeni, un german, un polonez, un irlandez, un italian, un chinez, un american și doi greci, transmit Reuters și DPA, preluate de Agerpres.

 

În atac au fost răniți și trei polițiști. Trei persoane și-au pierdut viața în incident, un polițist britanic de 48 de ani, Keith Palmer, un bărbat între 40 și 50 de ani și o femeie de 43 de ani, Aysha Frade, care avea naționalitate britanică, dar era de origine spaniolă. Autorul atacului a fost împușcat mortal de poliție.

 

 

****************************

 

Într-o declarație făcută în Camera Comunelor, premierul britanic Theresa May a mai informat că autorul atacului, pe care l-a numit "o figură periferică", era născut în Marea Britanie și a fost anchetat de serviciile de informații interne MI5 pentru legături cu extremismul violent.

 

"Nu era inclus în actualul tablou de intelligence. Nu existau informații cu privire la intențiile sale sau la complot", a spus Theresa May

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22