Ciolos nu se inscrie in USR. Decizia a fost luata dupa primele discutii cu Nicusor Dan

E.b. | 24.03.2017

Fostul premier Dacian Ciolos a anuntat, pe Facebook, ca decizia sa este de a nu "face pasul spre Uniunea Salvati Romania". El sustine ca a luat aceasta hotarare chiar dupa primele discutii avute cu Nicusor Dan si pe care i-a si comunicat-o acum mai bine de o saptamana.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Pentru mine este limpede ca intrarea mea in partid in acest moment ar duce la dezbinare, un lucru pe care nu-l doresc", afirma Ciolos, care nu exclude insa faptul ca "este foarte probabil ca drumurile noastre sa se reintalneasca".

 

"Vreau sa confirm ca decizia mea este sa nu fac pasul spre Uniunea Salvati Romania. De altfel, este o concluzie la care am ajuns inca inainte de a aparea toate speculatiile, inainte de infiintarea acelei comisii de negociere in USR, de pozitiile si de reactiile din ultimele zile. Este o decizie pe care am luat-o dupa primele discutii avute cu Nicusor Dan, pe care i-am si comunicat-o acum mai bine de o saptamana, cand mi-a prezentat opinia sa clara in calitate de presedinte al partidului", a scris Ciolos, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

 


 
 
 Dragi prieteni, mai ales, dragi prieteni membri USR,

 

Vreau să confirm că decizia mea este să nu fac pasul spre Uniunea Salvați România.

 

De altfel, este o concluzie la care am ajuns încă înainte de a apărea toate speculațiile, înainte de înființarea acelei comisii de negociere în USR, de pozițiile și de reacțiile din ultimele zile, a scris Dacian Ciolos pe pagina sa de Facebook.

 

Este o decizie pe care am luat-o după primele discuții avute cu Nicușor Dan, pe care i-am și comunicat-o acum mai bine de o săptămână, când mi-a prezentat opinia sa clară în calitate de președinte al partidului.

 

Pentru că nu am explicat aceste lucruri public până acum, aș mai preciza următoarele:

 

- Am alături de mine colaboratori din echipa guvernamentală de anul trecut, oameni lângă care am construit politici de care România are și va avea nevoie, oameni care, am toată încrederea, mai pot face încă multe lucruri bune pentru țară. Nu s-a pus niciodată problema ca eu să negociez pentru mine o poziție sau alta în USR, așa cum reiese din unele poziții publice. Discuțiile s-au purtat în jurul unui posibil proiect comun între această echipă și USR.

 

- Discuțiile cu președintele USR le-am purtat întotdeauna cu deschidere, cu bunăcredință, concentrându-mă pe ceea ce putem construi împreună. Nu voi fi eu vreodată cel care să vrea să dea pe cineva la o parte, să vrea să vină la o masă deja așezată sau să culeagă roadele muncii altora.

 

- Nu mă consider în măsură să judec resorturile deciziilor luate în USR. Respect propunerea celor care își doresc să vin în USR și le mulțumesc pentru aceasta. Consider însă că dezbaterea nu ar trebui să fie despre o persoană, oricare ar fi ea, ci despre măsura în care USR dorește să se deschidă celor care vor să contribuie la acest proiect politic. E o decizie pe care trebuie să o ia USR.

 

Pentru mine este limpede că intrarea mea în partid în acest moment ar duce la dezbinare, un lucru pe care nu-l doresc. Am convingerea că, în măsura în care acțiunile noastre au la bază aceleași valori morale și dorința de a pune umărul la transformarea României în mai bine, este foarte probabil ca drumurile noastre să se reîntâlnească, conchide Dacian Ciolos.

 

 

Nicusor Dan face parte din gruparea care nu considera oportuna venirea lui Ciolos in USR

 

 

 

Nicusor Dan, liderul USR, a declarat miercuri, intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca l-a invitat pe Dacian Ciolos la un dialog pe tema intrarii sale in USR martea trecuta, prin SMS, dar ca personal face parte din acea grupare minoritara din partid care nu considera oportuna venirea sa in acest moment.

 

Nicusor Dan sustine ca  face parte din acea grupare minoritara din partid care nu considera oportuna venirea sa in acest moment. “Argumentele minoritare sunt ca fiind o personalitate cu o notorietate puternica, peste ce a USR-ului in momentul de fata, USR-ul ar deveni in opinia publica un partid-remorca - partidul lui Ciolos - si prin asta multe dintre atributele pe care incearca sa le consolideze vor disparea. De exemplu, distanta de PNL”.

 

El mai spune ca nu crede in “conceptul de unificare a dreptei” si ca publicul anti-PSD este foarte divers

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22