Dragnea: Legea privind achizițiile strategice este "aproape finalizata"

Dora Vulcan | 24.03.2017

Liviu Dragneaa anunțat joi la Tulcea că legea privind achizițiile strategice este aproape finalizată, menționând totodată că proiectele mari de infrastructură din acest județ, podul peste Dunăre, modernizarea portului și a aeroportului, ar putea fi realizate în baza acestui viitor act normativ.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 ''Suntem foarte aproape să finalizăm legea privind achizițiile strategice în care să fie proceduri simplificate pentru câteva domenii strategice pentru România, marea infrastructură, energie și achizițiile militare. Vrem să fie proceduri simplificate și să avem garanția că o decizie luată și o finanțare identificată se finalizează cu investiții. Nu stăm doi, trei, patru sau cinci ani în contestații și când vor să se apuce de treabă constată că datele de acum cinci ani nu mai sunt valabile și procesul se reia. E posibil ca și aceste investiții mari să intre sub incidența acestei legi'', a declarat, într-o conferință de presă organizată la sediul PSD Tulcea, președintele social-democraților, citat de Agerpres.

 

 

 

''Pentru noi, este o lege vitală și este după modelul unor țări din vestul Europei'', a spus Dragnea, triumfător.

 

 

 

Printre investițiile importante care s-ar putea realiza cu sprijinul acestei legi se află podul peste Dunăre între județele Tulcea și Brăila, investiție anunțată de mulți ani și pentru care autorități din județele Galați și Brăila au realizat mai multe studii de fezabilitate, a mai spus el. Liderul PSD a anunțat că pentru realizarea podului peste Dunăre pe Axa 2 a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) este prevăzută suma de 200 de milioane de euro, pentru amenajarea drumului expres Brăila-Tulcea-Constanța, în POIM, este alocată suma de 477 de milioane de euro, iar pentru reabilitarea falezei și a Portului Tulcea, în același program operațional s-a prevăzut suma de 24 de milioane de euro.

 

 

 

''Faptul că aici s-a alocat o sumă importantă ne face să fim și mai atenți ca aceste proiecte să se implementeze. Nu trebuie ratată o asemenea oportunitate (mecanismul financiar Investiții Teritorial Integrate, n. red.) care poate să fie singura oportunitate. O asemenea infuzie de capital era singura posibilitate ca această zonă să se dezvolte'', a menționat Dragnea.

 

 

 

Printre proiectele care vor fi susținute financiar prin ITI, potrivit sursei citate, se mai află modernizarea Aeroportului Delta Dunării și decolmatarea canalelor din Rezervația Biosferei Delta Dunării.

 

 

 

Dragnea se află zilele acestea la Tulcea alături de senatori social-democrați și de miniștri ai cabinetului Grindeanu.

 

 

 

Prin ITI-Delta Dunării, comunitățile din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, 29 de comune din județul Tulcea, patru comune din județul Constanța, municipiul Tulcea și cele patru orașe din județul Tulcea — Babadag, Isaccea, Măcin și Sulina — beneficiază în perioada 2014-2020 de peste un miliard de euro. Această abordare multifond pentru o singură zonă este nouă și pentru Uniunea Europeană, ea fiind introdusă și în alte zone din Uniune. În funcție de eficiența acestui mecanism, autoritățile vor decide dacă vor replica experiența din județul Tulcea în alte zone din România în următoarele perioade de programare.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22