Patronul Evz, Dan Andronic, întrebat la IGPR dacă s-a văzut cu Sebastian Ghiță în Serbia

Dora Vulcan | 24.03.2017

Patronul jurnalului Evenimentul zilei, Dan Andronic, a fost audiat vineri la IGPR și întrebat dacă sunt adevărate informațiile publicate recent de Hotnews privind presupusa sa întâlnire din Serbia cu urmăritul internațional Sebastian Ghiță.

Pe aceeași temă

 

 

 

Cel care confirmă descinderea la IGPR în urma articolului publicat de Hotnews este chiar Dan Andronic, pe pagina sa de Facebook, dar spune că nu a fost o ”audiere” propriu-zisă: 

 

 

”În sfârșit, Dan Tapalagă are o informație corectă!

După ce a scris articolul cu informația falsă că m-am văzut cu Ghiță în Serbia, scrie că m-au chemat la IGP să mă întrebe dacă articolul e adevărat. Le-am spus ce i-am declarat lui Tapalagă: nu m-am văzut cu Ghiță în Serbia sau oriunde în altă parte.

Polițiștii nu puteau avea nici o altă informație în afara articolului scris de Tapalagă.

Așa că a scris un nou articol despre cum am fost întrebat la IGP despre articolul lui.

Cine i-a dat informația? Sunt convins că cei de la IGP îl vor audia ca să afle unde-i Ghiță și cine dă informații din anchetă.

Nu a fost o audiere, ca să fie clar!

Curat investigație HotN, totul grație celor care dau informații aiurea, apud Kovesi sau Dragnea...

Văd că Tapalagă continuă dezinformarea spunând că nu pot nega în fața polițiștilor că m-am văzut cu Ghiță. E exact invers, tocmai asta am făcut de fiecare dată: am negat!

E clar că asistăm la o campanie de decredibilizare a serialului "Noi suntem Statul!".

Am un pariu pentru el: Dacă se dovedește că nu m-am văzut cu Ghiță e de acord să nu mai scrie 6 luni decât despre artă și cultură?

P.S. Tapalagă, dacă Ghiță era localizat în Serbia, era demult în custodia poliției. Nu o funcționa mandatul european de arestare, dar mandatul internațional dat prin Interpol funcționează.

Iar între România și Serbia funcționează un tratat de extrădare din 1961”, scrie Dan Andronic pe pagina sa de Facebook. 

 

 

 

 

 

Pe de altă parte, Hotnews, scrie vineri, citând surse ale publicației, că Andronic le-ar fi declarat polițiștilor că între 2 și 4 martie s-a aflat în Serbia și că s-a întâlnit cu niște prieteni, însă nu e clar cu cine s-a vazut. 

 

 

 

Context: 

 

 

Pe data de 15 martie, Andronic a declarat pentru Hotnews ca nu s-a vazut cu Ghita de cand a plecat, dar a refuzat sa spuna daca a fost sau nu in Serbia in ciuda intrebarilor insistente, scrie Hotnews.

 

 

 

HotNews.ro a mai scris pe data de 15 martie ca doi ofiteri din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane ar fi plecat in Serbia inca de la inceputul lunii cu scopul de a colabora cu autoritatile sarbe pentru ca Sebastian Ghita sa nu paraseasca tara.

 

 

 

După apariția informației Hotnews, procurorul general Augustin Lazăr a declarat pentru Revista 22 că fugarul Sebastian Ghiță nu a fost reperat în Serbia. "Este o informația falsă" ne-a declarat domnul Lazăr. La rândul său, Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române a spus pentru cititorii noștri că "nici Interpol, nici procurorul de caz nu confirmă reperarea lui Sebastian Ghiță în Serbia".

 

 

 

Și Dan Andronic a negat că s-ar fi văzut cu Ghiță în Serbia. Într-un editorial scris în Evenimentul zilei, Dan Andronic, explică într-un editorial că știrea privind întâlnirea sa cu afaceristul fugar Sebastian Ghiță în Serbia este falsă.

 

 

 

Andronic explică faptul că informația a plecat de la realizatorul Antena 3, Radu Tudor, iar ulterior Dan Tăpălagă de la HotNews a dat o știre pe acest subiect. Jurnalistul EVZ spunea că acestă știre este o „făcătură”.

 

 

 

„Mă trezesc cu un telefon de la Dan Tăpalagă. Răspund, așa cum răspund oricărui telefon. Ai fost în Serbia? Te-ai văzut cu Ghiță?, scuipă el două întrebări. Nu m-am văzut cu Ghiță de când a plecat din țară, îi spun scurt. Am informația că te-ai văzut în Serbia cu Sebastian Ghiță, continuă el, neabătut, inchizitorial. Nu m-am văzut cu Ghiță, . Dar ai fost în Serbia? mai încearcă el, deontologic. Întrebarea nu este unde am fost, ci dacă m-am văzut cu Sebastian Ghiță, îi spun eu, ușor enervat deja. Arepetuzeam tastele de la calculator, era clar că Tapalagă scria știrea indiferent de ceea ce îi spuneam eu. E o minciună pe care nu am de gând să o comentez decât spunând că nu m-am văzut cu Sebastian Ghiță de când a fugit, mai apuc să spun înainte de se întrerupe convorbirea. Tăpalagă era grăbit să dea “exclusivitatea”.

 

 

 

Nu mă văzusem cu Ghiță, iar dacă s-ar fi întâmplat acum citeați un interviu cu el. Dar nu asta era miza”, a scris Andronic.

 

 

***

 

 

Pe data de 10 ianuarie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghita, fiind dat in urmarire internationala din data de 5 ianuarie. Problema e ca Serbia nefiind in UE, Ghita ar trebui extradat, o procedura mai complicata, deoarece mandatul european de arestare poate fi pus in executare doar pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, scrie Hotnews.

 

 

 

De la disparitia sa, Romania TV, post de televiziune controlat de Sebastian Ghita, a difuzat mai multe inregistrari in care fostul deputat face acuzatii grave la adresa procurorului sef al DNA Laura Codruta Kovesi. Acuzatiile l-au vizat si pe fostul prim-adjunct Florian Coldea, care intre timp a fost scos cu totul din sistem.

 

Ghita a aparut ultima data in public pe data de 19 decembrie, cand a intervenit la Romania TV pe tema procurorului Negulescu. Ghita trebuia sa se prezinta public in data de 21 decembrie la DNA Ploiesti, pentru noi audieri in asa numitul dosar Ponta – Blair insa la termenul stabilit s-au prezentat doar avocatii.

 

La sfarsitul luni februarie, procurorii anticoruptie au deschis un nou dosar penal impotriva lui Sebastian Ghita, omul de afaceri fiind acuzat ca a cerut peste 50 milioane de euro de la diverse firme IT pentru ca acestea să obţină contracte cu statul.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22