Grindeanu, încrezător în ministrul Toader. Se așteaptă evaluarea lui Kovesi și Lazăr

Dora Vulcan | 24.03.2017

Premierul Grindeanu a spus vineri, la Tulcea, referindu-se la evaluarea făcută de ministrul Justiţiei în privinţa activităţii procurorului general şi a şefei DNA, că are ”mare încredere” în ministrul Toader şi aşteaptă şi pachetul de legi în domeniul justiţiei care trebuie promovate în perioada următoare.

Pe aceeași temă

 

 

 

 ”Am mare încredere în domnul ministru Toader şi aştept nu doar această evaluare, dar şi pachetul de proiecte de legi pe care trebuie să îl promovăm în perioada următoare, fie că vorbim de acea parte de care am vorbit tot timpul, dar care nu cuprinde doar legea graţierii, ci e un pachet de măsuri pe care trebuie să îl adoptăm, astfel încât acea posibilă decizie pilot a CEDO care ne-ar duce într-o situaţie de a plăti aproximativ 80 de milioane de euro pe an - calculul aparţine vechii guvernări - să fie evitat. Şi, în pregătirea acestui pachet, care mai cuprinde poate şi acele măsuri alternative de detenţie, sunt lucruri care într-un final cred că există şi în Parlament ca iniţiative legislative, dacă sunt lucruri care corespund cu viziunea MJ sunt lucruri absolut binevenite”, a afirmat premierul, citat de News.ro.

 

 

 

 El a mai spus că pachetul de măsuri ar putea cuprinde și inițiative legislative care sunt în dezbatere parlamentară.

 

 

 

"Nu avem orgolii. Dacă sunt lucruri care converg cu viziunea ministrului Justiției, sunt inițiative binevenite'', a mai spus Grindeanu, citat de Agerpres.

 

 

 

Premierul a mai spus că așteaptă, totodată, evaluarea ministrului Toader pe tema pachetului de măsuri privind corelarea deciziilor Curții Constituționale cu prevederile Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.

 

 

 

''Ăsta e un lucru pe care l-am cerut — să aibă un dialog cât mai larg cu toate forțele politice, cu instituții și ong-uri, astfel încât aceste pachete de legi să fie dezbătute, iar atunci când sunt promovate, să fie discutate de toate aceste părți din societate'', a menționat premierul României.

 

 

Potrivit acestuia, ministrul Justiției are libertate totală în ceea ce privește măsurile care vor fi luate pentru ca România să evite sancțiunile CEDO.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22