Pe aceeași temă
Numai că, spune tot Dragnea, abordarea ministrului trebuie să fie „cinstită, bine argumentată şi corectă”.
„Eu îl voi sprijini indiferent de ceea ce va transmite, doar cu o singură condiţie: dacă abordarea lui va fi cinstită şi bine argumentată, indiferent ce propunere sau ce evaluare va prezenta publicului, pentru că dumnealui a spus la dumneavoastră în emisiune că va face o evaluare”, a afirmat liderul PSD, la Antena3, întrebat ce aşteaptă de la ministrul Justiţiei, în condiţiile în care luni expiră termenul pe care l-a anunţat pentru evaluarea activităţii lui Augustin Lazăr şi a Laurei Codruţa Kovesi, conform News.ro.
„Din partea mea va avea susţinere şi din partea PSD. Aştept să văd cu ce evaluare iese. Nici nu am vrut să îi dau idei, cine ştie, să zică cineva că îi sugerez”, a mai spus Liviu Dragnea.
************************
Tudorel Toader, ministrul Justiţiei (foto), a declarat, marţi, că finalul verificărilor la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi DNA se apropie şi că în termenul stabilit va comunica concluziile şi argumentele care au dus la acestea. Tudorel Toader a mai spus, referitor la declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis că este optimist în ce priveşte aceste verificări, că şi el este “optimist în statul de drept”.
Întrebat care sunt motivele evaluărilor făcute de Ministerul Justiţiei, Tudorel Toader a spus că, potrivit Constituţiei, “Ministerul Public îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei".
Întrebat ce spune despre declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care a arătat că este optimist în ceea ce priveşte verificările Ministerului Justiţiei, Tudorel Toader a răspuns: "Şi eu sunt optimist în statul de drept".
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în 12 martie, că va discuta cu procurorul general Augustin Lazăr şi, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, considerând că s-a încălcat legea, conform deciziei Curţii Constituţionale, şi a dat de înţeles că nu exclude nici varianta ca cei doi să demisioneze până atunci.
Toader a mai spus că va face o analiză a activităţii Ministerului Public în două săptămâni, urmând să ia în acel moment o decizie finală, inclusiv privind revocarea celor doi procurori generali.
Ulterior, în 13 martie, ministrul Justiţiei a afirmat că nu le-a sugerat procurorului general al României şi procurorului-şef al DNA să îşi dea demisia, ci a invocat o instituţie care există în Codul Muncii, precizând că oricine poate să îşi dea demisia şi că nimeni nu este obligat să muncească împotriva voinţei lui.