Ministrul Justitiei anunta ca miercuri va da verdictul in ce-i priveste pe Kovesi si Lazar

E.b. | 27.03.2017

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a anuntat luni ca a prelungit pana miercuri termenul la care va prezenta evaluarea in privinta procurorului general si a sefei DNA. "Miercuri voi organiza o conferinta de presa si va voi da toate amanuntele", a declarat Toader.

Pe aceeași temă

 

 

Tudorel Toader amana prezentarea evaluarii lui Augustin Lazar, procurorul general al Romaniei, si a Laurei Codruta Kovesi, procurorul -sef al DNA.


 

"Miercuri voi organiza o conferinta de presa si va voi da toate amanuntele", a declarat Toader jurnalistilor care il asteptau, in conditiile in care cele doua saptamani, termenul anuntat de el, a expirat duminica seara., conform HotNews.

 

Ministrul Justitiei a justificat amanarea prin faptul ca timp de doua zile a fost la Bruxelles. 

 

"Astazi (luni) voi avea o intrevedere cu ambasadorul SUA si voi pleca din nou la Bruxelles", a adaugat el.

 

Toader a anuntat, pe 12 martie, ca va discuta cu procurorul general Augustin Lazar si, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruta Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, considerand ca s-a incalcat legea, conform deciziei Curtii Constitutionale, si a dat de inteles ca nu exclude nici varianta ca "cei doi sa demisioneze pana atunci".

 

Tudorel Toader a mai spus atunci ca va face o analiza a activitatii Ministerului Public in urmatoarele doua saptamani, urmand sa ia in acel moment o decizie finala, inclusiv privind revocarea celor doi procurori-sefi. 

 

Liviu Dragnea, a declarat duminica seara, la Antena3, ca il va sprijini pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, indiferent ce decizie va lua, dar ca abordarea acestuia in ce ii priveste pe Kovesi si Lazar trebuie sa fie "cinstita, bine argumentata si corecta".

 

Premierul Sorin Grindeanu a spus, vineri, la Tulcea, referindu-se la evaluarea facuta de ministrul Justitiei in privinta activitatii procurorului general Augustin Lazar si a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, ca are "mare incredere" in Tudorel Toader.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22