Grindeanu nu iese din front in privinţa SIE şi afirmă: Sunt de acord cu Liviu Dragnea

E.b. | 27.03.2017

Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni că, în ceea ce privește numirea șefului Serviciului de Informații Externe, este de acord cu opinia lui Liviu Dragnea, liderului PSD.

Pe aceeași temă

  

Conform lui Dragnea, principiul echilibrului politic între cele două servicii a fost unul bun.

 

"Constituțional, se face o propunere de către președintele Parlamentului, Parlamentul votează sau nu. (...) Nu s-a discutat și nu a fost pe ordinea de zi la coaliție. Sunt de acord cu Liviu Dragnea", a afirmat Grindeanu la Parlament, unde a participat la o ședință a coaliției, conform Agerpres.

 

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, consideră că în privința numirii șefului SIE ar trebui să existe "o negociere cinstită" și și-a exprimat speranța că șeful statului va avea o atitudine înțeleaptă în acest sens, pentru a nu se ajunge la un blocaj.

 

"Corect ar fi să existe o negociere cinstită. Eu nu vreau să pun presiune sub nicio formă. (...) Cred că principiul echilibrului politic între cele două servicii a fost un principiu bun. Știu ce a spus președintele că acest principiu poate n-a mai fost respectat în toate cazurile, în ultimii ani, dar asta nu înseamnă că trebuie să continuăm și noi această acțiune greșită. Dacă o să ne cheme, dacă o să mă cheme, dacă o să mă invite, eu am să am un punct de vedere foarte serios, foarte cinstit, foarte ferm în lumina respectării acestui principiu al echilibrului în ceea ce privește SIE. Și cred că și președintele Iohannis va avea o atitudine înțeleaptă, ca să nu ajungem într-un blocaj", a declarat Dragnea duminică la Antena3

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22