Macovei: Aștept o evaluare a procurorilor șefi ai DNA/Parchetul General comandată politic

Dora Vulcan | 27.03.2017

Ministrul Justiţiei nu poate face în nici un caz o evaluare de dosare, pentru că ar interveni în puterea judecătorească, spune într-un interviu la RFI europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, despre evaluarea şefei DNA şi a procurorului general de către ministrul Tudorel Toader.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Ministrul Justiţiei nu poate face în nici un caz o evaluare de dosare, pentru că ar interveni în puterea judecătorească - este ceea ce spune într-un interviu la RFI europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, despre evaluarea şefei DNA şi a procurorului general de către ministrul Tudorel Toader

 

 

 

 

Monica Macovei crede că evaluarea făcută de ministrul Justiţiei este una comandată politic:

 

 

Eu nu l-am auzit pe domnul Toader să ne spună care sunt criteriile acestei evaluări, adică să spună evaluez X, Y, Z chestiuni. Ca atare, dacă n-a dat dovadă de transparenţă, să ne spună ce evaluează, mă aştept la o evaluare comandată politic”.

 

 

 

 

Fostul ministru al Justiţiei precizează că “discutând despre cum ar trebui să se facă o asemenea evaluare în mod corect şi transparent, ea se poate face doar în baza legii, exact pe criteriile de propunere de numire în funcţie sau de revocare din funcţie a unui procuror şef, procuror general, procuror şef DNA sau cu altă funcţie de conducere în cele două structuri şi anume pe management, management de resurse umane, pe eficienţa instituţiei, câte dosare ai făcut, de exemplu, de crimă organizată la DIICOT, de fraudă fonduri europene la DNA, de corupţie înaltă, de corupţie în justiţie, de spălare de bani. Asta înseamnă eficienţă, numărul de dosare şi avem bilanţul DNA din anul precedent, care-ţi arată un număr foarte mare de dosare soluţionate. Deci numai pe management şi pe eficienţă (…). Dacă faci o altfel de evaluare, iese din cadrul legii. Evaluare de dosare în nici un caz nu poate să facă sau evaluare pe cum au acţionat într-un anumit dosar. Nu poate să facă ministrul Justiţiei aşa ceva, nu are voie, înseamnă că intervine în puterea judecătorească.”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22