Grindeanu vrea să afle de la Toader, înaintea presei, verdictul legat de Lazăr şi Kovesi

E.b. | 29.03.2017

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat că se va întâlni miercuri cu Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, înainte ca acesta să anunţe public rezultatele evaluării privindu-i pe procurorul general Augustin Lazăr şi pe procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

Pe aceeași temă

 

 


Întrebat când se va întâlni cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe tema evaluărilor privindu-i pe procurorul general şi pe şefa DNA, premierul a răspuns: ”O să mă întâlnesc astăzi cu domnul ministru (...), înainte de conferinţa de presă şi de evaluarea pe care o va prezenta public am înţeles domnul ministru”.
 

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, urmează să prezinte, la ora 18.00, concluziile evaluării Ministerului Public şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în urma deciziei Curţii Constituţionale potrivit căreia în cazul anchetei privind OUG 13 s-ar fi încălcat legea, după ce s-a întâlnit, luni, cu procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi, în 15 martie, cu procurorul general, Augustin Lazăr, conform News.ro.

 

Tudorel Toader spunea luni că nu i-a prezentat premierului concluziile verificărilor de la Parchetul General şi DNA, dar că va vorbi cu premierul până miercuri, când va anunţa rezultatul analizei.

 

Verificările la Ministerul Public şi la Direcţia Naţională Anticorupţie au fost anunţate de ministrul Justiţiei în 12 martie, când spunea că va discuta cu procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, şi cu procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, considerând că s-a încălcat legea, conform deciziei Curţii Constituţionale şi arăta că în două săptămâni va lua o decizie finală, inclusiv privind o eventuală revocare a celor doi, dar este posibil ca până atunci aceştia să demisioneze.

 

 

 

Kovesi nu intenţionează să demisioneze

 

 

 

În 13 martie, ministrul Justiţiei afirma că nu le-a sugerat procurorului general al României şi procurorului-şef al DNA să îşi dea demisia, ci a invocat o instituţie care există în Codul Muncii, precizând că oricine poate să îşi dea demisia şi că nimeni nu este obligat să muncească împotriva voinţei lui.

 

Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a declarat, luni după-amiază, după ce s-a întâlnit cu ministrul Justiţiei, că Tudorel Toader nu i-a cerut demisia, iar ea nu intenţionează să demisioneze, deoarece DNA şi-a făcut treaba.

 

De asemnea, Augustin Lazăr, procurorul general al României declara, după întâlnirea pe care a avut-o cu ministrul Justiţiei, la 15 martie, că acesta nu i-a cerut demisia, iar discuţia a fost "foarte clarificatoare şi pozitivă, ceea ce este un fapt bun”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22