Iohannis:Cer echidistanta neconditionata.Hellvig:E un serviciu de informatii,nimic altceva

E.b. | 29.03.2017

Preşedintele Klaus Iohannis a sosit la sediul SRI pentru şedinţa de bilanţ pe anul 2016.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE:  Președintele Klaus Iohannis a felicitat cadrele SRI pentru activitatea desfășurată în 2016, subliniind importanța aprofundării relației dintre instituție, societatea civilă și instituțiile statului

 

”Am încredere în capacitatea SRI de a ne proteja împotriva problemelor actuale și viitoare. Apreciez rezultatele SRI în misiunile sale. Am evidențiat preocuparea instituției pentru realizarea unui parteneriat cu cetățenii, ei fiind beneficiarii direcți ai unui mediu caracterizat de stabilitate și prosperitate. Am cerut SRI echilibru și echidistanță necondiționată, precum și aprofundarea relației cu societatea civilă. Am profitat de acest prilej pentru a reitera punerea la dispoziție a instituțiilor statului a unor instrumente adaptate realităților interne și internaționale care să ofere un cadru adecvat desfășurării activităților de intelligence. ", a declarat șeful statului, Klaus Iohannis. 

 

 

UPDATE : Directorul SRI, Eduard Hellvig a declarat, la ședința de bilanț, că instituția pe care o conduce este un serviciu de informații și nimic altceva, dorindu-și ca pe perioada mandatului său să reușească să modernizeze instituția, în limitele constituționale. 

 

”Mi-am propus ca în timpul mandatului meu să consolidez și să modernizez acest serviciu. Dorința mea este ca în 2017, SRI să își găsească locul în stat. Personal susțin democrația. Este important pentru întreaga societate ca SRI să se limiteze în limitele constituționale. Vom lucra pentru un model mai transparent. Vom fi un partener onest al tuturor instituțiilor pentru a da un exemplu de profesionalism", a declarat directorul SRI, Eduard Hellvig.

 

”Ofițerii Serviciului vor ieși mai mult în societate pentru a-i sfătui pe cetățeni cum să se pună la adăpost în fața încercărilor de influențare ilicită. Un cetățean educat este un partener puternic. Celălalt sprijin al nostru este legea.

 

În 2017, SRI este chemat să protejeze statul pe baza unei legi promulgate acum 26 de ani. Din perspectiva mea este momentul pentru o dezbatere publică pentru modernizarea unui pachet de legi, adaptat la ce se întâmplă astăzi.

 

Este momentul unui parteneriat onest între SRI și instituțiile statului. Tocmai de aceea, azi, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la protejarea securității naționale a României. ", a declarat directorul SRI, Eduard Hellvig.

 

 

La sosire, şeful statului a fost întâmpinat de directorul SRI, Eduard Hellvig.

 

La şedinţa de bilanţ participă şi membrii Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI.

 

Reuniunea se defăşoară cu uşile închise, iar la final preşedintele Iohannis şi directorul SRI vor face declaraţii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22