Grindeanu: DNA nu e reprezentată de Kovesi sau de Negulescu; să funcţioneze dincolo de persoane

E.b. | 30.03.2017

Direcția Națională Anticorupție nu e reprezentată de „domnul Negulescu sau de doamna Kovesi'”, ci este o instituție care trebuie să funcționeze dincolo de anumite persoane fizice, a declarat joi premierul Sorin Grindeanu.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: „Am acordat și acord ministrului Justiției credit total. Faptul că dânsul a prezentat, ieri, o evaluare, pe care dânsul și Ministerul Justiției au făcut-o, e un lucru care se înscrie în prerogativele pe care ministrul Justiției le are din acest punct de vedere. Am urmărit foarte atent, am avut o discuție înainte de prezentarea publică cu domnul ministru. Am înțeles foarte bine argumentele pe care dânsul le-a prezentat, sunt de acord cu ele.

 

Ca și concluzie, aș putea spune: ca lupta anticorupție să fie cu adevărat puternică în România toate mecanismele trebuie să funcționeze foarte bine, dar mecanismele nu stau și nu sunt legate de persoane. DNA nu e reprezentată de domnul Negulescu sau de doamna Kovesi, ca să trec de la o extremă la alta, ci este o instituție care trebuie să funcționeze dincolo de anumite persoane fizice”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, care participă la o întâlnire de lucru organizată de Institutul Aspen, conform Digi24.
 
 

 

 

 

Comunicatul Guvernului /Ministrul Justiției are autoritatea legală, experiența profesională și căderea morală pentru a face această evaluare și pentru a recomanda măsurile necesare. Premierul a cerut să fie informat constant în legătură cu rezultatele monitorizării continue asupra activității procurorilor, pe care a decis să o instituie domnul ministru al Justiției. De asemenea, premierul consideră necesar ca autoritățile statului să-și respecte competențele constituționale, pentru ca, pe viitor, astfel de conflicte să fie evitate. Trebuie să avem în vedere faptul că judecătorii CCR au arătat, în decizia lor, că o instituție a statului și-a arogat atribuții pe care nu le posedă, se arată în comunicatul Guvernului

 

În încheiere, premierul Grindeanu reiterează angajamentul ferm al Guvernului României față de lupta anticorupție. Prim-ministrul subliniază însă că, pentru ca această luptă să fie cu adevărat eficientă, ea nu trebuie să stea sub semnul unui nume. Mecanismele de combatere a corupției trebuie să ajungă la maturitate, ceea ce înseamnă că trebuie să funcționeze, indiferent de conducere. O instituție nu se poate confunda cu o persoană, oricine ar fi aceasta. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22