Charles a îmbrăţişat un copil din România, încălcând protocolul. Presa britanică, fascinată

E.b. | 01.04.2017

Fotografia cu Prinţul Charles îmbrăţişat, în Centrul Vechi al Bucureştiului, de băieţelului unui prieten din România face înconjurul presei britanice, neobişnuită cu manifestări de afecţiune din partea membrilor familiei regale. „A fost o rară manifestare de afecţiune regală", scrie The Daily Telegraph.

Pe aceeași temă

 

 


Momentul a fost adorabil, iar Prinţul Charle a lăsat deoparte protocolul şi şi-a arătat latura umană, comentează presa londoneză.

 
De altfel, a fost episodul care a atras cel mai mult atenţia presei britanice, din întreaga vizită a prinţului Charles la Bucureşti. Şi asta pentru că a fost inedit.


„A fost o rară manifestare de afecţiune regală", scrie The Daily Telegraph , care îl citează pe tatăl băiatului spunând: „Valentin nu este inhibat de formalităţile cărora li s-ar supune un băiat britanic fascinat de familia regală. Ei doi au o relaţie foarte înduioşătoare”. The Daily Telegraph relatează pe larg cine este băiatul, al cărui tată a fost coleg de şcoală cu prinţul.


ITV cataloghează momentul drept adorabil şi scrie că: „Prinţul de Wales a primit nu una, ci două îmbrăţişări publice într-o plimbare prin capitala României”.


Sky News arată că moştenitorul Coroanei şi-a arătat latura tandră: „Prinţul Charles strânge un băiat necunoscut într-o îmbrăţişare de urs, în timpul vizitei în România”.

 

 

 

 

Pe Facebook, Daily Mail a scris că Prinţul Charles a încălcat protocolul îmbrăţişând un copil la... Budapesta. În articolul de pe site, greşela legată de capitala României a fost corectată, iar îmbrăţişarea este comentată cu îngăduinţă.


The Daily Mirror menţionează încă un moment, când prinţul a fost sărutat pe obraz de copiii de la un centru de copii: „Prinţul Charles a avut parte de cea mai călduroasă primire când a vizitat un orfelinat din România”.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22